Kezdőoldal » Utazás » Európa » Januárban egy római városnézés...

Januárban egy római városnézés,mennyire “optimális”?

Figyelt kérdés
nov. 21. 15:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen. Kevesebb turista, nincs 40 fok, alacsonyabb árak. Két kontra érv van csak: nagyobb esélyed van kifogni esös idöt, és hamarabb sötétedik.
nov. 21. 15:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen chatgpt is ezt írta :D :D
nov. 21. 16:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően Olaszországban nem jelent nagy problémát a téli utazás, mert az időjárás nem rossz, a turisták kevesebben vannak és a különböző művészeti, kulturális és régészeti látványosságok ugyanúgy nyitva vannak. A nagy baj, hogy hamarabb sötétedik (bár ez csak kültéri dolgoknál befolyásolhatja a nyitvatartást).

Viszont 2025 jubileumi év a katolikus egyháznak, és egy évig Rómában lesz megtartva (mint minden huszonöt évben). Emiatt viszont rengeteg vallásos ember lesz ott, olvastam olyat, hogy csak harmincöt millió (!) zarándokot várnak, és ebbe nem számolják bele az ugyanolyan turistákat, mint te. 2024. szentestéjén kezdődik meg a dolog, szóval januárban már érezni a hatását, bár szerintem közel sem az lesz a leghúzósabb hónap.

nov. 22. 08:05
 4/4 anonim ***** válasza:
52%
Róma mindig zsúfolt. Ezért nem megyek oda:) Nyáron valszeg több a turista, de télen is sok van.
nov. 23. 06:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!