Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ki ismeri Firenzét? Kérdés lenn.

Ki ismeri Firenzét? Kérdés lenn.

Figyelt kérdés
Firenzei városnézés kapcsán: a csoport egyik napon az Uffizi képtárba, másik napon az Akadémiára megy. Mi ezidő alatt egyénileg mennénk egyik napon a Davanzati Házba, másik napon a Pitti Palota-Boboli kertbe. Hogyan érdemes párosítani, melyik hogyan esik közel egymáshoz. Gyalog leszünk. Köszönöm a választ :)
okt. 17. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:
46%
Google Térkép?
okt. 18. 07:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos számomra nem egyértelmű a Google-térkép. Az Uffizi és Davanzati relációra egyértelműen adja a 10 perc gyalogot, tehát az megvan. Viszont az Akadémia és Bobolira egyik térkép 20 percet, másik (utazási iroda oldalán) 40 percet mutat. Mivel korlátozott az idő, így ez nem mindegy. Ezért kérdeztem olyantól, aki esetleg járt már.
okt. 18. 09:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Firenze nem egy nagy város, semmi sincs igazán messze egymástól. (A Boboli-kert elég nagy, több bejárata és kijárata is van, ezért mutathat különböző dolgokat az Akadémiától indulva.)

A Davanzati és az Uffizi között nagyjából tíz percet kell sétálni, akárcsak az Uffizi és az Akadémia között. A belvárosban ezek mind közel vannak egymáshoz, szóval tulajdonképpen lényegtelen, hogy mivel kezdetek. A Davanzati-tól nagyjából húsz perc sétára van a Pitti. A Pitti Palota és a Boboli-kert közvetlenül egymás mellett vannak, ezekhez ugyanott kell sorban állni a pénztárhoz is.

(Mondjuk a Davanzati mellé bőven beleférne még legalább egy másik program nektek abba a napba.)

A helyedben úgy tenném, hogy lenne a belvárosi a nap a Davanzati-val, amit kiegészítenék néhány másik helyszínnel, például a Piazza della Repubblica-val, a Piazza della Signoria-val, a Palazzo Vecchio-val, a Medici kápolnával (ezek mind néhány percen belül elérhető helyek). Gondolom a Dómot és a katedrálist mondanom sem kell.

A másik nap pedig a folyó túloldalán lenne, a Boboli-kerttel és a Pitti-vel. A környéken tudom még ajánlani a Bardini-kertet (kisebb, mint a Boboli, de onnan a legjobb a kilátás, illetve ha van jegyed, közvetlenül át tudsz sétálni egyikből a másikba).

okt. 18. 12:25
 4/5 A kérdező kommentje:
Rengeteget segítettél, köszönöm szépen :) Ezért szeretem a "gyakori"-t, mert ilyen szuper válaszokat kaphatok.
okt. 19. 12:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit, ha bármi kérdésed van, írj privátban nyugodtan. Éltem a városban, jól ismerem.

(#2)

okt. 19. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!