Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ezen székelyföldi városok...

Ezen székelyföldi városok közül melyik a legjobb, legszebb? Melyik tetszik nektek leginkább?

Figyelt kérdés

okt. 11. 13:32
A kérdező szavazást indított:
Maroshévíz
Gyergyószentmiklós
Székelyudvarhely
Csíkszereda
Tusnádfürdő
Balánbánya
Marosvásárhely
Sepsiszentgyörgy
Kézdivásárhely
Kovászna
19 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

Gyergyószentmiklós elég putri.

Ha mindenképp várost szeretnél, akkor Marosvásárhely.

Nincs a listán, de Szováta is jó.

Viszont azt tartsd észben, hogy Erdélybe elsősorban nem városnézni megyünk.

okt. 11. 16:56
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
1 vagyok, viszont a Székelyföld fílinget Marosvásárhely annyira talán nem adja, ha ez szempont.
okt. 11. 16:57
 3/9 anonim ***** válasza:
26%

Mondjuk ha valamitől okádnom kell az az, amikor valaki világlátás (értsd valódi civilizált helyek helyett) megmarad ostoba magyarnak, és a székelyföld a színvonal számára.

Szóval én némi VALÓDI UTAZÁST ajánlanék a kérdezőnek. Jót fog neki tenni.

okt. 11. 17:13
 4/9 A kérdező kommentje:

Hová? Abba az USA-ba, ahol felhőkarcolók között gépfegyveres feketék ugrálnak? Vagy az unalomig járatott Horvátországba, Görögországba?

Erdély a legjobb hely, ez nyilvánvaló!

okt. 11. 17:58
 5/9 anonim ***** válasza:
58%
Kb. harminc éve voltam ott. Kb. a felében voltam legalább átutazóban, akkor elég ótvar, és jellegtelen volt mind.
okt. 12. 07:38
 6/9 anonim ***** válasza:
17%

Hát, ha magyar gyökérnek születtél, akkor valóban erdély a színvonal számodra, édes kérdező.

De ezzel csak lejáratod magad.

Főleg itt, az utazó libsik közt gáz egy nácitudatű magyar szakmunkás.

okt. 12. 17:21
 7/9 A kérdező kommentje:

Erdélyben legalább biztonságban érzi magát az ember!

okt. 12. 17:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Tusnádfürdő nekem meghatározó élmény volt. Brassóban nyaraltunk és onnan mentünk àt. Emlékszem, az volt az első település, ahol magyarul voltak kiírva dolgok, meg magyarul tudtunk beszélni helyiekkel. Nekem maradandó élmény volt, ilyen messzire az otthonomtól az anyanyelvemen beszélni a helyiekkel. Marosvásárhelyen már nem mindenki beszélt, Brassóban meg egyáltalán nem.
okt. 13. 18:27
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Látom, a csíkszeredai lokálpatrióták felfedezték a kérdést :)))))

Valójában, természetesen, Marosvásárhely a legszebb város mindezek közül, ezen nincsen mit vitatkozni, az épített öröksége össze sem hasonlítható a többi felsorolt városéval.

Az egyik legnagyobb, szinte teljesen épségben maradt középkori vár Erdélyben, a Kultúrpalota és a régi városháza - no meg a magyaros szecesszió többi csodálatos remekműve (sehol sincs ennyi Erdéléyben), a Vártemplom, a Teleki Téka és a Bolyai Múzeum, a Református Kollégium, az orvosi egyetem, a régi Katolikus Kollégium, a magyar sírkertek (valóságos óriások emlékműveivel), a Somos-tető, az Állatkert, a Boulevard és a Rákóczi-lépcső, a kisvasút, az egész történelmi városközpont...

Ehhez a régi nagypolgári városhoz nem hasonlítható a többi székelyföldi város - ez az igazság.

okt. 17. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!