Kezdőoldal » Utazás » Európa » Svájcban szebb a természet,...

Svájcban szebb a természet, míg Ausztriában szebbek a városok? Csak én látom így?

Figyelt kérdés

szept. 24. 22:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Sok svájci város elég jellegtelen, mondjuk Luzern nem.
szept. 24. 23:18
 2/11 Telelő Teve ***** válasza:
40%
Svájcban kb. egy négyzetcentiméter természet nincs - ahol nincs lakott település, vasút, szántó, víztározó, sípálya, gazdasági erdő vagy bánya az azért van, mert az adott terület eleve egy kietlen alpesi szikla amin semmi se nő meg. Persze Ausztria sem sokkal jobb, de mondjuk a Fertő-tóra vagy néhány kevésbé bolygatott dunai ártérre hamarabb mondanám, hogy burjánzó természet, mint mondjuk Svájc, ahol kb. 100%-os a vízpartok beépítettsége és mindenhol intenzív legeltető mezőgazdaság folyik.
szept. 24. 23:24
 3/11 anonim ***** válasza:
54%
Turistaként elmegy, de ott élni basszus az egy egészen más dolog. Túlszabályozott az építkezés és a domborzat miatt állandó az életveszély.
szept. 25. 07:33
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

2:

Szóval csak buszos társasutazáson jártál eddig Svájcban...

szept. 25. 14:41
 5/11 anonim ***** válasza:
87%

Nem jelenteném ezt ki kategorikusan. Svájcban nagyobbak a hegyek, mint Ausztriában, több, nagyobb gleccserek vannak, de Ausztriában is van sok hegy, sokfélék, mindegyik hegycsoportnak megvan a maga varázsa. Példának mondanám a Gesäuse nemzeti parkot, ami simán felveszi a versenyt szépségben a svájci hegyekkel, csak nyilván másmilyen. Nagy tavak is vannak nagyon szépek mindkét országban. Szóval én természetben nem mondanék sorrendet.

Ami a városokat illeti, Bécs és Salzburg gyönyörű, Linztől és Graztól nem ájulok el, Klagenfurt jellegtelen. Svájcban Genf viszont felveszi a versenyt szépsegben Béccsel és Salzburggal, a többi város már nem.

szept. 25. 14:46
 6/11 A kérdező kommentje:

Genfet mi miatt tartod szépnek? Őszintén kérdezem, nem kötekedésből. Én a mostani utazásom során voltam Zürichben, Bernben, Genfben és Lausanne-ban, a két francia nyelvű város szerintem szörnyen jellegtelen (sok helyen egyenesen csúnya), Zürich nem rossz, Bern pedig gyönyörű.

Ausztriában szerintem Innsbruck is nagyon szép, nekem Graz is tetszett.

szept. 25. 15:03
 7/11 anonim ***** válasza:
20%

6:

Az ismert svájci városok közül csak 3-ban voltam, mert amúgy a hegyek miatt megyek ha megyek.

Zürich koszos, szemetes volt, így rossz benyomást keltett bennem. Bern szép kisváros volt, tetszett. Genf pedig kimondottan szép, tetszett építészetileg, meg a fekvése is a tó partján.

Innsbruckban még nem jártam (csak autópályán mentem el mellette), Graz-al ugyanaz a rossz benyomásom volt mint Zürichel, koszos, szemetes, emellett vannak szép részei, de nem kimondottan extra, sehol nincs Salzburghoz.

Igazából a városok eleve kevésbé érdekelnek mint a hegyek, utóbbiakban nem tudok sorrendet felállítani Ausztria és Svájc között, viszont Ausztriâban a közelsége miatt sokkal több hegyen jártam.

szept. 25. 15:11
 8/11 Telelő Teve ***** válasza:
72%

#4: Nem, simán csak vannak jó mérőszámai a biodiverzitásnak amiben ezek a fejlett nyugat-európai országok iszonyat rosszul szerepelnek.

[link]

A magas életszínvonal, mobilitás, természeti erőforrásokra alapozó gazdaság és magas népsűrűség nem összeegyeztethető a természetes életközösségekkel.

Sokat költenek a természetvédelemre és hozzá kapcsolódó kutatásokra, de ez kevés - a biodiverzitás olyan, mint az egészség: sokkal egyszerűbb megőrizni az egészséget, mint a betegségből kigyógyulni. Hiába hoznak létre nagy nemzeti parkokat, ha egy átlag brazil paraszt hátsó kertjében nagyobb a biológiai sokszínűség.

szept. 25. 15:12
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

8:

Te nem a biodiverzitásról írtál az eredeti kommentedben, hanem hogy nincs egy talpalatnyi természet, minden be van építve. Ami nem igaz.

A biodiverzitás meg erősen éghajlat függő, az egyenlítői éghajlathoz képest a kontinentálison mindig is kisebb volt, a hegyvidékin meg még kisebb. Svájc egyébként sem kiugró ebben, nem rosszabb mint a sokkal kevésbé beépített Románia, ahol sokkal nagyobb az aránya a természeteshez közeli növényzetnek.

szept. 25. 15:39
 10/11 anonim ***** válasza:
71%
Zürich bizonyos részei engem Zuglóra emlékeztetnek, mondjuk a Thököly útra, legalábbis az építészete.
szept. 25. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!