Rómában milyen árakkal kell számolnom túristaként?
Mennyiből jön ki egy átlagos vacsora egy nem túl drága helyen?
Egy nem luxus, de nem is lepusztult hotel nagyjából mennyi egy éjszakára?
A belépők hogy alakulnak?
Nyilván szétnézek a neten is, de konkrét tapasztalatok érdekelnének, mert a hotelt még ki is keresem, de pl. egy étteremben a menü árakból csak saccolni tudok, hogy mennyi lesz a végösszeg. Nem tudom pl. hogy van-e szervizdíj.
Csak azért csodálkozok, mert idén nyáron Ausztriában (és nem Bécs, hanem csak egy kisváros) 60 Euró körül volt egy vacsora kettőnknek.
Mit gondoltok, egy 5 napos utat Rómába 2 személyre meg össze lehet hozni repülővel, hotellel, mindennel együtt 400 ezerből úgy, hogy azért nem spórolunk mindenen?
Szállással- repjeggyel szerintem szűkösen, de kijön.
Repjegyet ki lehet fogni olcsón csak kézipoggyásszal, az étkezést valóban meg lehet oldani olyan árakon amiket írtatok, a szállás viszont megdobja a költségeket.
Mi airbnb lakásokban szoktunk megszállni, kis studio lakásban általában ami olcsóbb. De azért közel legyen a központhoz.
Szóval ha szállást aránylag olcsón találtok, akkor elég annyi pénz.
Viszont azt tudni kell, aki jövőre akar menni, Rómában úgynevezett Szent év lesz, ami rengeteg zarándokot fog vonzani és akkor a szállás árak is emelkedni fognak, plusz az alapból is nagy tömeg még nagyobbra nő.
Így ha valaki menne, az tegye meg az idén.
A repjegy a legkevesebb, oda-vissza Wizz Priorityvel 70 ezer körülre hozza kettőnknek, de hotelből, ami normális, az mind legalább 45 Euró/fő/éj, még akkor is, ha a város szélén van.
Hostelbe nem akarunk menni, abból már erősen kinőttünk. AirBnB-t még sosem próbáltam, de gondolom ott nagyon ki kell fogni, hogy melyik a normális.
Ilyen rövid utakra mi sem szoktunk priorityt venni, ezen lehet spórolni.
Olyan szállásokat keresünk, ahol van mosógép, így nem kell sok cuccot vinni.
6# vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!