Costa del sol: Torremolinos, Benalmádena vagy Ciprus: Ayia Napa, Protaras punnyadós, bulizós nyaralásra?
Mikor?
(Cipruson voltam, Ayia Napa nagyon nyüzsgős, bulis, májustól októberig szerintem tökéletes, de július-augusztus táján lehet kellemetlenül túl meleg is)
Torremolinos és Benalmadena jobb, és ott van tömegközlekedés. Amúgy Torremolinos olyan nyaralóhely ami tele van melegekkel, még transzoknak is van tere, de az a hely kb. 50 éve ilyen. Mivel a Costa del Sol közel van a Gibraltári-szoroshoz ahol befolyik az oceán hideg víze, így arra a tenger, a nagy kánikulában is 24-25 fokos.
Ayia Napa sem rossz, nagyon bulizós, tele van angolokkal. Augusztusban 40 fok van ott végig, 30 fokos tengerrel. de nincs tömegközlekedés Cipruson, kocsi nélkül Cipruson kb. halott vagy.
Benalmádena inkább szeptember..
De csak 1 helyre megyeka kettőből
Ayia Napa-n voltam tavaly Július közepétől Július végéig, nagyon meleg volt. Az nem igaz, hogy kocsi nélkül halott vagy, Larnaca reptérről 50 €-ért visz be a taxi Ayia Napa-ra, ott meg már jár a busz városon belül és Protaras-ra is kb 15 percenként.
Jövőre fogok megint odamenni, akkor szeptember közepén, mert akkor 30-hoz közeli a hőmérséklet a tenger még meleg, és tömeg sincs annyira, a páratartalom is alacsonyabb, ami szintén sokat számít. Plusz a sok bulizó egyetemista meg kisgyerekes családosok nagy része már nincs ott olyankor, így élvezhetőbb. Októberig amúgy a szórakozóhelyek is nyitva vannak.
Persze, Torremolinosznak csak egy részén van LMBT rész. Amúgy meg a nyaralóhely mellett Malaga elővárosa is. Nekem személy szerint az is sokat számít hogy van normális tömegközlekedés oda és nem csak kocsival tudsz ott mozogni.
Ayia Napa is érdekel, már régóta, de a gondolom az hogy nincs jogsim, mikor Cipruson voltam 2 éve akkor is tapasztaltam hogy ott kocsi nélkül semmit nem tudsz csínálni és engem ez kicsit eltántorít attól hogy ott nyaraljak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!