Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyi költő pénzt vigyek...

Mennyi költő pénzt vigyek Görögországba 5 napra?

Figyelt kérdés
Igazából semmi extra, szállás adott, programozni nem akarok, igazából csak ételre, és italra költenék. Reggeli az adott.
júl. 28. 10:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az nem lehet, hogy ott van nálad a bankkártyád, és fizetsz vele, amikor kell? Mindenképp kell egy összeg (büdzsé)? Mi lesz, ha elfogy a büdzsé az utolsó napra, akkor nem eszel? Mi lesz, ha végül nem használod fel a teljes büdzsét, akkor a maradékot eldobálod az utcán?

Na ugye, hogy nem:) Túllépett már a világ ezen a megközelítésen, ennek a kérdésnek körülbelül szerintem 30 éve volt relevanciája, amikor minden egyes országban más pénznemben kellett fizetni, és bankkártyák nem voltak még. Akkor valóban jól át kellett gondolni, hogy mire akarsz költeni és ahhoz kb. mennyi pénzt kell váltanod.

De ma már, én nem értem, hogy ez hogy merül fel.

(És amúgy, még ha a legjobb szándékkal próbálnám a fentieket elfelejtve megválaszolni a kérdést, akkor sem mindegy, hogy a "csak ételre és italra költenék" c. fejezet nálad mit jelent: napi háromszori éttermi étkezést, vagy három párizsis zsemlét a kisboltból?)

júl. 28. 11:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Teljesen értem amit mondasz, igazából a kérdés abból adódott, hogy pénzt mennyit kéne vinni. Nem tudom, hogy ha kártyával fizetek, úgy mennyivel több, ha valutát váltok, vagy érted. Jobb ha az embernek kéznél van a pénz és úgy visz magával mindig annyit, mert az nem egy trauma ha elveszeti. Mintha a kártyát és azon van minden pénzed. Igazából legalább napi egyszer ennék étteremben, és néha ilyen desszert kávé meg hasonlók.
júl. 28. 15:12
 3/5 anonim ***** válasza:
27%

A világ már legalább 20 éve arról szól, hogy BÁRHOL fizethetsz kártyával. A bárhol azt jelenti, hogy az európai polgárok nem is ismerik a készpénzt.

Erre te előmászol egy kő alól valamelyik védéki fideszes gyökér faluból, ahol megállt az idő s még mindig azon okoskodsz, hogy de a készpénz, meg váltás. Tényleg azon a szellemi szonten rekedtél meg, mint a szüleid, nagyszüleid.

Megállt a faludban az idő.

Közben tényleg elég egy bankkártya.

júl. 28. 16:25
 4/5 anonim válasza:
100%

3-as, azért némi készpénz nem árt ha van. Én pl. szeretek piacokon szétnézni, vásárolni külföldön. Nem mindenhol van kártyás fizetési lehetőség. Vagy uram bocsá' bemennél egy fizetős mosdóba.

Kérdező, én mindig viszek valamennyi készpénzt, de éttermekben, belépőknél pl. kártyát használok.Nem ismerem a jelenlegi görög árakat. Most jöttem haza Barcelonából, ahol elég nagy a drágaság. 4 főre több száz euro ment el csak étkezésre, éttermekre. Szóval biztosítsd be magad.

júl. 28. 21:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább kártyáznék, ahol tudok. Jobban jársz a kártyás fizetéssel. Persze azért kp is kell, vészhelyzetre, meg azért van ahol nem lehet kártyázni. De azért milliókat nem vinnék.
júl. 29. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!