Kezdőoldal » Utazás » Európa » Luxemburg milyen?

Luxemburg milyen?

Figyelt kérdés

Gondolkoztunk a páromon a kiköltözésen.

Ő pszichológus, én multicégeknél voltam gyakornok eddig.

Mindketten pályakezdő friss diplomások.

A nyelvtudással mennyire lehet baj?

Én spanyolul tudok és angolul, párom angolul.

júl. 20. 23:06
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Vagy svájc jobb kehet esetleg?
júl. 20. 23:09
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
E kettő közül melyikben hivatalos nyelv a spanyol, illetve az angol?
júl. 21. 00:52
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvtudás nélkül mégis hogy akarnátok dolgozni, (meg mit) lakást bérelni, ügyeket intézni stb?
júl. 21. 06:00
 4/12 A kérdező kommentje:

rengetegen dolgoznak úgy hogy csak angolul tudnak...

ekkora probléma lenne luxemburgban nem tudni franciául?

júl. 21. 12:34
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Két friss diplomás el akarja hagyni a hazáját, és egy olyan országban kívánnak letelepedni, amelyiknek a nyelvét nem beszélik.

Ehhez kérik tökidegen emberek véleményét.

Nem kicsi baj lehet a toronyban...........

júl. 21. 12:47
 6/12 anonim ***** válasza:
91%
#4 Luxemburgban dolgoznak úgy rengetegen, hogy csak angolul tudnak? Mesélj még. A francia a diplomácia nyelve, de a munkanyelv meg a német amúgy. Svájc meg még csak nem is EU tagállam. Mire fel kapnátok nyelvtudás és hasznos végzettség nélkül munkavállalási engedélyt? Egy csak angolul beszélő pszichológust Luxemburgban hogyan kellene elképzelni? Az összes helybeli lakost elhajtja? Akkor miből kíván megélni? Magyarországon például ki fordulna egy csak baszkul beszélő pszichológushoz? Hiába tetted be a hashtagek közé a pénzt, jó fizetés a helyi, képzett embereknek van, nem a nyelvtudás nélküli semmihez sem értő keleteurópai bevándorlóknak.
júl. 21. 13:13
 7/12 anonim válasza:
100%

Offos lesz kérdező! Nem lehet csak úgy bekopogtatni ezekre a helyekre, hogy heló, jöttem dolgozni!

Én egy toborzó iroda segítségével jutottam ki Svájcba mint szakács, folyékonyan beszélek angolul, a németet csak törtem. Amit a legjobban elvárnak, az a munkamorál és az alázat. Nekem szerencsém volt, mert hamar befogadtak és meg is kaptam az 5 éves tartózkodási és munkavállalási engedélyt 1 hónap után, de vannak akik erre hónapokat, vagy akár egy egész évet várnak! Rendkívül szigorú a rendszer, azokat a külföldieket akiken látják, hogy nem akarnak dolgozni, páros lábbal rúgják ki a határon.

A másim dolog, hogy rengeteg irodai munkás van itt is, de még több léhűtő! Ez egy kényelmes társadalom olyan robotokkal akik csak alapjáraton robognak. Ezért örülnek a külföldinek akiben van élet és meg meri ragadni a kapát vagy a kalapácsot. Lehet hogy az elején "alja" munkát kell végeznetek, hogy a társadalom befogadjon és bizalomba fogadjon, nem fognak csak úgy felvenni valami szuper munkahelyre nyelvtudás és háttérszél nélkül, kénytelenek lesztek a szennyvíz égni amíg kitapossátok az utat magatok előtt. De megéri!

júl. 22. 19:08
 8/12 franciasrac ***** válasza:
Tudnod kell mindkét a franciát és a németet a munkához, akár Luxemburgban, akár Svájcban (inkább a franciát Luxemburgban és inkább a németet Svájcban). Amúgy Luxemburg egy nagyon üres ország, a legtöbb ott dolgozó ember visszamegy Franciaországba/Németországba/Belgiumba esténként, azért ha tetszik bárokba járni meg ilyenek, emberekkel ismerkedni, ott egyáltalán nem a legjobb hely, a természet meg borzasztó, én azért Svájcot választanám emiatt, de ne feledd, tanulj meg nyelveket! Ott szinte mindenki tud több nyelvet, azért ha te csak angolul tudsz (mivel a magyartudásod senkit nem fog érdekelni, a spanyol meg semmiképp hasznos) soha nem leszel az első a listán
júl. 22. 19:49
 9/12 A kérdező kommentje:

Igen, kicsit elhamarkodott gondolat volt.

Köszönöm a válaszokat.

Imádom spanyolországot, minden álmunk ott családo alapítani egy szép takaros házban, ehhez szeretnénk külföldön dolgozni, hogy hamarabb meglegyen a pénz ami az odaköltözéshez szükséges

júl. 22. 21:28
 10/12 anonim válasza:

keress ra gibraltarra.

angol a hivatalos,spanyolt is ertik,kerhetik.

fontban fizu, elhetsz spanyolban

júl. 25. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!