Luxemburg milyen?
Gondolkoztunk a páromon a kiköltözésen.
Ő pszichológus, én multicégeknél voltam gyakornok eddig.
Mindketten pályakezdő friss diplomások.
A nyelvtudással mennyire lehet baj?
Én spanyolul tudok és angolul, párom angolul.
rengetegen dolgoznak úgy hogy csak angolul tudnak...
ekkora probléma lenne luxemburgban nem tudni franciául?
Két friss diplomás el akarja hagyni a hazáját, és egy olyan országban kívánnak letelepedni, amelyiknek a nyelvét nem beszélik.
Ehhez kérik tökidegen emberek véleményét.
Nem kicsi baj lehet a toronyban...........
Offos lesz kérdező! Nem lehet csak úgy bekopogtatni ezekre a helyekre, hogy heló, jöttem dolgozni!
Én egy toborzó iroda segítségével jutottam ki Svájcba mint szakács, folyékonyan beszélek angolul, a németet csak törtem. Amit a legjobban elvárnak, az a munkamorál és az alázat. Nekem szerencsém volt, mert hamar befogadtak és meg is kaptam az 5 éves tartózkodási és munkavállalási engedélyt 1 hónap után, de vannak akik erre hónapokat, vagy akár egy egész évet várnak! Rendkívül szigorú a rendszer, azokat a külföldieket akiken látják, hogy nem akarnak dolgozni, páros lábbal rúgják ki a határon.
A másim dolog, hogy rengeteg irodai munkás van itt is, de még több léhűtő! Ez egy kényelmes társadalom olyan robotokkal akik csak alapjáraton robognak. Ezért örülnek a külföldinek akiben van élet és meg meri ragadni a kapát vagy a kalapácsot. Lehet hogy az elején "alja" munkát kell végeznetek, hogy a társadalom befogadjon és bizalomba fogadjon, nem fognak csak úgy felvenni valami szuper munkahelyre nyelvtudás és háttérszél nélkül, kénytelenek lesztek a szennyvíz égni amíg kitapossátok az utat magatok előtt. De megéri!
Igen, kicsit elhamarkodott gondolat volt.
Köszönöm a válaszokat.
Imádom spanyolországot, minden álmunk ott családo alapítani egy szép takaros házban, ehhez szeretnénk külföldön dolgozni, hogy hamarabb meglegyen a pénz ami az odaköltözéshez szükséges
keress ra gibraltarra.
angol a hivatalos,spanyolt is ertik,kerhetik.
fontban fizu, elhetsz spanyolban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!