Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mikor Németországnál utazok...

Mikor Németországnál utazok be a schengeni térségbe akkor látják hogy honnan érkeztem?

Figyelt kérdés
USA-bol utazok és mindig az amerikai útlevelet mutatom mert a légitársaságnak azt az útlevelet adom meg check in alkalmával. Viszont a német határőr ram szólt hogy legközelebb a magyar útlevelet mutassam ha van ( benne van az amerikai útlevelemben hogy Magyarországon születtem). Gondolom nekik egyszerűbb az adminisztráció. Viszont ha az alapján engednek be hogy egyezik e az adat a légitársaságnak megadottakkal akkor nem fognak megtalálni a rendszerben -ha van ilyen- mert az útlevél szám más az amerikaiban, igy nem lehet beazonosítani valakit csak név és születési dátum alapján.
jún. 9. 13:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Kicsit túlgondolod.
jún. 9. 17:08
 2/7 A kérdező kommentje:

Lehet.

Azt gondoltam hogy nagyon szigorúak es nem tudom hogy a legitarsasag milyen információkat ad at es az országok milyen informaciokat cserélnek.

Annyi biztos hogy amerikaiból USA útlevéllel kell elindulnom es azzal is kell visszafele check it csinálni mert különben vízumot kérnének.

Azt nem tudom hogy érdekli e a német határőrt hogy hogyan kerültem oda, honnan indultam.

jún. 9. 19:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Az is elég, ha csak a magyar személyidet mutatod meg a német repülőtéren, sokkal egyszerűbb.
jún. 9. 20:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Akkor is ha a schengeni zonabol lepek ki? Gondolom csak akkor kellene ha EU-n belul maradok.
jún. 9. 23:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Ahhoz hogy kimenj a német reptérről be kell mutatni a személyi igazolványod vagy útleveled, ha átszállsz másik járatra, attól függően hogy az hova tart ha eu-n belülre akkor személyit kell bemutatni ha eu-n kívűlre akkor az útlevelet beszállásnál. Szóval a schengen nem releváns ebből a szempontból.
jún. 9. 23:58
 6/7 A kérdező kommentje:

Eu-n kivulre megyek, konkrétan az USA-ba ahova csak amerikai utlevéllel tudok menni mivel allampolgar vagyok. Furcsa hogy ezzel nem foglalkozna a hataror mikor elhagyom Schengent hogy a magyar utlevelet mutatnam neki ha azzal is leptem be.

Bár utana a legitarsasag munkatarsai elkerik az utlevelet mielott a beszallokapuhoz megyek hogy biztosak legyenek benne hogy megvan a helyes dokumentum az utazáshoz ami USA utlevel , külföldi utlevél vízummal vagy estaval.

jún. 10. 00:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem látják nyugi
jún. 10. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!