Hogyan és mikor menjünk a Vatikánba?
Én vallásos vagyok, de most nem urgik be hogy lenne valamilyen nagyobb ünnep május 9-én. Május 19-én lesz pünkösd.
Egyébként ha jót akarsz magadnak, nem ünnepi napon mész oda, amugyis sok az ember, ünnepnapokon meg tele van.
Nyilván a pápával lehetetlen kezet rázni, remélem ez csak vicc volt.
A bazilikát meg a vatikáni múzeumot tudod megnézni. Jegyet jó ha elöre megveszed, különben 1 órát vagy többet is állhatsz sorba. Biztonsági ellenörzés van, táskát átnézik.
Vatikáni múzeum elég nagy, legalább 3 órás program.
Ja, és a Vatikán nem egy "kiruccanás" mert ott van Róma közepén. Nem kell sehova menned, konkrétan az egyik római utcaból befordulsz és már Vatikában is vagy.
"Úgy tudom május 9. vallási ünnep."
Jézus mennybemenetele (áldozócsütörtök) idén május 9-re esik. Sok országban munkaszüneti nap, Olaszországban úgy láttam, hogy nem. Ezért szerintem nincs zárva a Vatikáni Múzeum és a bazilika is látogatható, csak tömeg lesz, főleg ha ünnepi mise van. Emiatt - ha tehetem - én inkább egy másik nap mennék.
A Vatikánban a "nézelődés" amúgy az minimum egy teljes nap. Egyébként könnyen megközelíthető, nem esik ki. A Vatikáni Múzeumba érdemes előre jegyet foglalni (így is van sor, de talán elviselhetőbb). Bent amúgy elvész az a sok ember. Raffaello stanzáit és a Sixtus-kápolnát megnézném mindenképp, azon túl meg amit épp talál az ember, mert óriási, nem lehet bejárni sem egy nap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!