Kell szülői engedély ha egyedül szeretnék horvátországba utazni?
Kell. Ugyan Horvátország már tagja a schengeni övezetnek, tehát a gyakorlatban át lehet lépni a határt enélkül is, de ez szabálytalan lenne. Illetve rögtönzötten, szúrópróbaszerűen tarthat a rendőrség a határ mentén,
az un. zöld övezetben ellenőrzést.
De én azt se értem, hogy a Flixbuszra egyáltalán higy engednének fel szülő nyilatkozat nélkül. Meg szállást sem adnának ki, de még szülői nyilatkozattal sem, felnőtt nélkül.
Kérdező, kell még várnotok 2 évig.
Ezt a formanyomtatványt érdemes kinyomtatni, a szülőknek kitölteni és használni: [link]
Elvileg a FLixbusnál nem lesz probléma: ÁSZF
11.4 A 15 év feletti fiatalok egyedül is utazhatnak. Nemzetközi járatoknál a szülőnek vagy törvényes gondviselőnek kell gondoskodnia arról, hogy a serdülőkorú a határ átlépéséhez szükséges minden dokumentumot, személyazonosító igazolványt magánál tartson.
Viszont maga az utazás egyedül kiskorúként bajos lehet. Legégetőbb probléma, ahogy felettem is írták a szálláskiadásnál lesz, de közlekedés és programszervezés tekintetében is lehetnek bajok. Arról nem beszélve, hogy este a parton mindenhol személyit fognak kérni, mert nem kockáztatják meg a büntit. Ez Makarska és környéke, saját tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!