Miért mondják, hogy Olaszország a legszebb ország a világon?
Kik mondják? Szerintem max. a hülyék.
Eleve nem lehet általánosítani, meg az összes országot egy kalap alá venni, hisz annyi paraméter alapján lehet rangsorolni egy országot, még a szépségen belül (pl. épületek, hangulat, domborzat, tengerpart stb.).
Max. azt lehet mondani, hogy "nekem Olaszország a legszebb ország a világon". De ez csak vélemény (ami ráadásul addig potenciálisan változhat, míg végig nem járja a világ összes országát, márpedig azt nem sokan csinálják meg...)
Nyilván szubjektív, meg nehéz összevetni kontinensnyi országokkaly de szerinrem Olaszország határozottan az egyik legszebb a világon, márpedig azért, mert rengeteg gyönyörű tája van.
Kiemelném a Dolomitokat, ami szerintem a világ két legszebb hegyvidékének az egyike, a másik Patagónia, csak míg utóbbi az év kevés napján látható az időjárás miatt teljes pompájában, a Dolomitoknak igencsak kedvező az éghajlata is.
Aztán még mindig Észak-Olaszországban maradva ott vannak a tavaik, amelyek közül csak egy a nemzetközileg ismert Garda tó, de az alpesi övezetben vannak 4 ezres jégfedte hegyek, meg a Júliai-Alpok olasz része, ami szintén gyönyörű.
A csizmán délre haladva aztán mindenütt megtalálni a más és más természeti szépségeket, egészen Szicíliáig, ahol szintén gyönyörű helyek vannak.
Aztán ugye ott vannak a városok, Róma, Firenze, Velence és még skk más. A hegyekben régi várak, kolostorok. Kifogyhatarlan látnivaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!