Kezdőoldal » Utazás » Európa » Manapság kinek éri meg utazási...

Manapság kinek éri meg utazási irodák szolgáltatásait igénybe venni?

Figyelt kérdés
Azért merült fel ez az ötlet, mert első repülőutam lenne, és ők biztos profik, de ugyanakkor meg sokan ellenük vannak. Az úti cél valamelyik Görög sziget lenne elsősorban. Angolul alapszinten beszélek, inkább a tájékozódási képességeim miatt aggódok. :D

2023. nov. 8. 19:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
72%
@9 Vietnámba is rettentően egyszerű egyedül utazni, arról nem is beszélve, hogy kimondottan biztonságos ország.
2023. nov. 9. 13:14
 12/14 anonim ***** válasza:
31%

9

Ezek közül mindegyik teljesen jó egyedül. Vietnámba mégis mit akarsz csoportban csinálni? Fürdeni vagy prostizni? Dél-Afrikában is simán minőségibb programokat tudsz csinálni ha magadnak szervezed. Az utazási irodák le vannak szerződve a legolcsóbb kinti cégekkel aztán meg méregdrágán tovább értékesítik neked. Mivel manapság nem sokan utaznak irodán keresztül így az a tendencia hogy egyre gagyibb szolgáltatásokat próbálnak nagyon drágán értékesíteni mert kevesebb emberből kell fenntartani a kócerájt.

2023. nov. 9. 18:46
 13/14 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem azoknak éri meg irodázni, akik nem beszélnek idegen nyelven (főleg angolul), és/vagy fontos számukra, hogy mindig legyen mellettük egy magyar idegenvezető.

(Véleményem szerint legtöbbször pont azok "pazarolják" a pénzüket irodákra, akiknél maga a külföldi nyaralás is felesleges pénzköltés, hisz egy magyar szálloda medencéjének a partján is eltölthetnék azt az egy hetet, máshol se nagyon csinálnak mást...)

Bár Görögországban még nem voltam, csak Korfun, de ez alapján tökéletes lenne első saját szervezésű nyaraláshoz: fejlett a turista infrastruktúra, nincs óriási kulturális különbség, nincs roaming díj, és ráadásul sok a magyar 😀

Az én első saját szervezésem egy mexikói út volt (igaz, csak a Yucatan, nem Mexikóváros és környéke), így visszagondolva az bátorság volt azért 😊 Szerencsére szuperül sikerült, azóta csak így utazok, kevesebb a fix dolog, tudom úgy alakítani a dolgokat, ahogy nekünk tetszik (például van, hogy több városban is megszállunk egy hét alatt, megyünk a programok után), és ráadásul sokkal olcsóbb is.

Szerintem megéri megpróbálnod, nagy baj ott nem törtenhet, azaz nem amiatt, hogy egyénileg mentek, ami baj történhetne, az irodával is megtörténhet. Fontos, hogy jó biztosítást kössetek, és elsőre azért ne szervezzétek túl magatokat előre, inkább ott rögtönözzetek új programötletet, ha túl unalmas lenne, de hagyjatok időt magatoknak beleszokni az önállóságba, ne egy stresszes rohanás legyen belőle :)

U.i.: ilyen saját szervezésű útnak figyelmedbe ajánlom még Ciprust is kezdőként, én nagyon szeretem (eddigi egyetlen hely, ahová másodjára is visszamentem), könnyű odajutni, a fapados repjegyet jó áron ki lehet fogni, és nem drága a szállás/kaja-pia sem. A tenger nem egy nagy szám, de Bulgáriánál szebb (de azt is szerettem amúgy).

Egyébként írod, hogy első repülős utad lenne. Azt megkerdezhetem, hogy nem repülővel merre jártál már? :)

2023. nov. 10. 01:18
 14/14 anonim ***** válasza:
85%

13

Európában konkrétan bárhova el lehet menni saját szervezésben elég egyszerűen. Nekem az első India volt ráadásul egy 2 hónapos kiruccanás, és akkor még nem volt mobilnet meg wifi mindenhol.

2023. nov. 10. 03:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!