Érdemes pénzt váltani utazáshou?
Ha nagyon kell, még ott is tudsz felvenni ATM-ből.
Mondjuk én biztos nem érezném jól magam kp nélkül.
Az attól függ, mindegy-e az árfolyam. A bankok árfolyama magasabb az itt elérhetőknél.
Egyébként előfordulhat, hogy egyes (kisebb) helyeken csak kp-vel lehet fizetni
Szerintem Nyugat-Európában és Észak-Európában ma már nem feltétlenül szükséges készpénz. A nyáron végigjártuk Norvégiát úgy, hogy egyáltalán nem váltottunk koronát, azt sem tudom, hogyan néz ki a pénzük. A legutolsó útszéli budiban is volt automata bankkártyaleolvasó, meg az összes utcai szuvenírárusnál ott volt azonnal a terminál, nem hogy a boltokban vagy a kávézókban, éttermekben.
Az más kérdés, hogy az árfolyam miatt esetleg érdemes lehet váltani készpénzt, ha a helyi pénz meg a kártyádhoz tartozó számla valutája eltér. Egy pénzváltóban nyilván kedvezőbb árfolyamon kapsz helyi pénzt, mintha a bank váltja neked minden egyes kártyás tranzakciónál. De ha euró alapú kártyád van, és az euróövezetbe mész, vagy olyan sokat nem költesz a helyszínen, mert nem mész hosszú időre, vagy az összes komolyabb kiadás már előre rendezve van, mint ahogy nálunk le volt foglalva a szállások mindegyike meg az étkezések nagy része is, akkor szerintem nem feltétlenül szükséges váltani.
Teljesen fölösleges kp-t véltani. Kimész és használod a krátyádat.
Mindenütt kivétel nélkül.
Köszi a válaszokat!
Végülis úgy döntöttünk, hogy nem váltunk pénzt, eddig mindenhol tudtunk fizetni kártyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!