Kezdőoldal » Utazás » Európa » Isztambul tényleg ennyire...

Isztambul tényleg ennyire ,,gáz" egyedül utazó fiatal EU-ból származó nők számára, vagy a videóban szereplő csaj csak túlreagálja a dolgokat és ők a tudatlanságukból fakadóan kerültek kellemetlen helyzetekbe?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert a húgom is tervez a barátnőivel jövő nyárra egy isztambuli utazást (a húgom amugy 22 éves, a barátnői meg 22 és 19). Eddig azt hittem hogy Törökország azért sokkal nyugatiasabb a többi muszlim országhoz képest, viszont az ebben a videóban elmondtottak alapján megkérdőjeleződött bennem hogy mennyire jó ötlet a húgomék utazása. Viszont utánanézve más útleírásoknak a török fővárosról nem nagyon találni ilyen tapasztalatokat mint amik a videóban vannak, és elgondolkoztam azon hogy nem inkább az említett videóban szereplő lányok felkészületlenségéből és naivitásából fakadtak a problémák (mert ugye mégis csak egy muszlim ország..). Akinek van tapasztalata Isztambulal kapcsolatban az tudna válaszolni a kérdésemre?

Amúgy ez az említett videó:

https://www.youtube.com/watch?v=PeiA5LdZTBk

2023. aug. 19. 21:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
A törökök csak kinézik őket, de nem kezdenek el udvarolni, annak a korszaknak már vége, főleg Isztambulban. Viszont bizonyos negyedek tele vannak szír meg kurd bevándorlókkal, akik már bepróbálkoznak a nyugati turistáknál (főleg a nőknél, de nem csak). De amúgy Európa legnagyobb városa - simán van 4-5 olyan kerület ahol pl. az egyetemek is találhatóak ahol tudsz nyugatiasan öltözni, mert oda nem mennek a migrik és a helyiek is elfogadják a kirívóbb viselkedést, de más környékek meg elég konzervatívak, ott nem veszik jó néven a picsanadrágot, köldökvillantást és hasonlókat.
2023. aug. 20. 10:12
 12/18 anonim ***** válasza:
91%

Jajahajjaj! Ne menjetek soha Kecskemétre! Soha-soga! Bukósisakban léptem be a templomba és nagyon csúnyán néztek. Soha többet nem megyek Kecskemétre.

Ez a nő olyan sötét, hogy a fekete lyuk hozzá képest vakítóan fényes.

2023. aug. 20. 10:59
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Isztambul teljesen európai megapolisz, amíg nem egy istenverte idióta módján viselkedsz, a világon semmi bajod nem lesz, sőt. Kedves emberek, remek konyha, nem túl drága, csillió látnivaló. Akinek rossz tapasztalata volt, az általában nem megy Svájcnál kevésbé fejlett helyekre és mindenben elvárja, hogy azt kapja, amit otthon megszokott. Tessék menni, remek hely.
2023. aug. 20. 11:40
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

A videó tökéletesen bemutatja, hogy mivel jár az, ha a videóban is affektálva és sipítozva beszélő agyatlan plázacicák elutaznak egy idegen -ráadásul muszlim- országba és egy olyan strandon viháncolnak a helyi férfiak tömegei előtt, ahol egyedül ők vannak jelen nőként. Utána meg leszólják az egyik legszebb várost.

Sajnálatos, hogy másoknak is elveszik a kedvét az odautazástól.

2023. aug. 20. 16:11
 15/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, így már nem féltem a húgomékat :) Biztos vagyok benne hogy nekik azért több eszük lesz.
2023. aug. 20. 18:34
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Barom. Elmegy a világ egyik leggazdagabb kultúrájú városába, nem néz meg semmit, fél mondatban megemlíti, hogy "szépek a mecsetek", ezen kívül az egész videó arról szól tíz percen keresztül, hogy strandolt, zabált meg rettegett. Kultúráról semmi, még véletlenül se. Eleve már ott fogtam a fejem, hogy "azt hittem, fürdőváros, mert Antalya is az, és ugyanabban az országban van"... Isztambul nem Rijád, helyi nők öltözködése elég széles skálán mozog a rövidnadrágtól a csadorig. Az igaz, hogy jellemzően nem strandolni mennek oda az emberek, de ha felsorolnám, mennyi mindent érdemes megnézni, nem férne egy ilyen hosszú videóba... (Nála már csak az az itteni kommentelő sötétebb, aki azt írta, hogy ő se menne Borsodba, aki már a saját országáról is csak a buta sztereotípiákat ismeri, az tényleg maradjon otthon.)
2023. aug. 24. 19:39
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Videós csaj: "be akartak ginázni"

Valóság: megkínálták kávéval...

2023. aug. 24. 19:41
 18/18 Sunshinedoll ***** válasza:
80%

A muszlim országok - néhány kivétellel - kifejezetten biztonságosak, csak nem hótt hülyén kell odamenni. Én egyedüli nőként több muszlim országban is voltam (nem barátnőkkel, hanem teljesen egyedül) és semmi inzultus vagy probléma nem ért, mert tájékozódtam az adott kultúrával kapcsolatban. Persze, volt, hogy megbámultak, volt, hogy a kereskedők rámenősek voltak és tukmálósak, de egyébként a kereskedők kifejezetten nem kedvelik a magyar turistákat, mert nem fizetünk annyit, mint pl. egy amerikai, szóval ha van jobb "vevő", békén is hagynak.

Anyukám is volt egy barátnőjével Isztambulban, semmi gond nem érte, az meg egyenesen hülyeség, hogy mindenedet el kell takarni. Itthon is megnéznek, ha kivan a s-gged, érted.

Ezt a videót én egy ilyen tipikus privileged white girl rantnek látom, aki imád magamutogatni, de kikéri magának, ha olyan férfiak bámulják meg, akik neki nem kellenek.

Én értem, hogy nagyon feminista dolog ezt kikérni magunknak, meg hogy a férfi türtőztesse magát, ne nekem kelljen magam takargatnom, de mondja már meg valaki, bevált ez bárkinek is? :D

2023. aug. 30. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!