Isztambul tényleg ennyire ,,gáz" egyedül utazó fiatal EU-ból származó nők számára, vagy a videóban szereplő csaj csak túlreagálja a dolgokat és ők a tudatlanságukból fakadóan kerültek kellemetlen helyzetekbe?
Azért kérdezem, mert a húgom is tervez a barátnőivel jövő nyárra egy isztambuli utazást (a húgom amugy 22 éves, a barátnői meg 22 és 19). Eddig azt hittem hogy Törökország azért sokkal nyugatiasabb a többi muszlim országhoz képest, viszont az ebben a videóban elmondtottak alapján megkérdőjeleződött bennem hogy mennyire jó ötlet a húgomék utazása. Viszont utánanézve más útleírásoknak a török fővárosról nem nagyon találni ilyen tapasztalatokat mint amik a videóban vannak, és elgondolkoztam azon hogy nem inkább az említett videóban szereplő lányok felkészületlenségéből és naivitásából fakadtak a problémák (mert ugye mégis csak egy muszlim ország..). Akinek van tapasztalata Isztambulal kapcsolatban az tudna válaszolni a kérdésemre?
Amúgy ez az említett videó:
https://www.youtube.com/watch?v=PeiA5LdZTBk
Jajahajjaj! Ne menjetek soha Kecskemétre! Soha-soga! Bukósisakban léptem be a templomba és nagyon csúnyán néztek. Soha többet nem megyek Kecskemétre.
Ez a nő olyan sötét, hogy a fekete lyuk hozzá képest vakítóan fényes.
A videó tökéletesen bemutatja, hogy mivel jár az, ha a videóban is affektálva és sipítozva beszélő agyatlan plázacicák elutaznak egy idegen -ráadásul muszlim- országba és egy olyan strandon viháncolnak a helyi férfiak tömegei előtt, ahol egyedül ők vannak jelen nőként. Utána meg leszólják az egyik legszebb várost.
Sajnálatos, hogy másoknak is elveszik a kedvét az odautazástól.
Videós csaj: "be akartak ginázni"
Valóság: megkínálták kávéval...
A muszlim országok - néhány kivétellel - kifejezetten biztonságosak, csak nem hótt hülyén kell odamenni. Én egyedüli nőként több muszlim országban is voltam (nem barátnőkkel, hanem teljesen egyedül) és semmi inzultus vagy probléma nem ért, mert tájékozódtam az adott kultúrával kapcsolatban. Persze, volt, hogy megbámultak, volt, hogy a kereskedők rámenősek voltak és tukmálósak, de egyébként a kereskedők kifejezetten nem kedvelik a magyar turistákat, mert nem fizetünk annyit, mint pl. egy amerikai, szóval ha van jobb "vevő", békén is hagynak.
Anyukám is volt egy barátnőjével Isztambulban, semmi gond nem érte, az meg egyenesen hülyeség, hogy mindenedet el kell takarni. Itthon is megnéznek, ha kivan a s-gged, érted.
Ezt a videót én egy ilyen tipikus privileged white girl rantnek látom, aki imád magamutogatni, de kikéri magának, ha olyan férfiak bámulják meg, akik neki nem kellenek.
Én értem, hogy nagyon feminista dolog ezt kikérni magunknak, meg hogy a férfi türtőztesse magát, ne nekem kelljen magam takargatnom, de mondja már meg valaki, bevált ez bárkinek is? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!