Amszterdamban mennyibe kerül hogy kiprobaljuk a fuvezest és a bordelyhazakat? Kocsival érdemes haverral levezetni?
Meg sose fuveztem. itthon nemvolt lehetőségem kiprobalni.
Kicsit varostneznenk bordelyhazaznank és fuveznenk annyit amennyit lehet nemtudom van e mennyiség korlatozas.,aztán haza mennenk szerintem kifizetheto utazás lenne .
9# én úgy tudom ahol vagyok annak az országnak a törvényei a mervadoak.nem visszük magunkal a saját törvényeinket.
Szép is lenne a világ minden pontján be kéne tartanom a magyar törvényeket 😀
Akor sose próbálhatnam ki a marihuánát pedig bakacslistas feladat egyszer muszaly .
A büntető törvénykönyv személyi hatálya alapján magyar által ajánlott állampolgár külföldön sem követhet el a btk-ba ütköző cselekedetet
Területi és személyi hatály
3. § (1) A magyar büntető törvényt kell alkalmazni
a) a belföldön elkövetett bűncselekményre,
b) a Magyarország területén kívül tartózkodó magyar felségjelű úszólétesítményen vagy magyar felségjelű légi járművön elkövetett bűncselekményre,
c) a magyar állampolgár által külföldön elkövetett olyan cselekményre, amely a magyar törvény szerint bűncselekmény.
12# köszi ez hasznos volt! Lehet életem mentetted meg .
Szóval ha oda is megyek és meg is csinálom. Lehetőleg ne rakjak fel képeket meg ne hangoztasam .
Én amúgy azt hittem teljes mértékben csak a helyi törvényeket kell betartani külföldön. És hogy ez az amszterdami fuvezes simán nyilvános is lehet.
Ha holland állampolgár lennél, akkor ez igaz is lenne.
Amúgy meg én úgy tudom, hogy az ún. coffee shop-okba (gondolhatod, hogy ott nem (csak) kávé van) akkor engednek be, ha van ottani tartózkodási engedélyed, turistaként felejtős.
15# valahova csak beengedig a drogozni járó turistákat is óriási pénz van benne .
Szerintem nyugaton se lehet máshol szivni akkor onnan is oda mennek penztkolteni akik ki akarják próbálni.
Gondolom csak nálunk van ilyen hülyeség hogy Btk törvényeket a világ minden pontján be kell tartanunk .
Ha mondjuk egy amerikai egyetemista idejon és osszejon egy 17 éves csajjal és hazamegy kiderul akor bebortonzik?
Ott 18 alattival nem lehet egy felnőtt ha joltudom itt meg 14 a határ.
Vagy csak nálunk van ilyen hülyeség?
Nem vagyok az orszagom tulajdona külföldön hadj csináljon azt az ember amit akar a helyi szabályok szerint.
Minden ország állampolgárának be kell tartania a saját országa törvényeit külföldön is.
Nyilván a magyar állam nem fogja ellenőrizni, hogy mit csinálsz Amszterdamban, tehát a lebukás esélye nulla.
Néhány éve egy magyar fickót ítélt el a magyar bíróság, mert Németországban a helyi törvényeknek megfelelő bordélyházat üzemeltetett. A fickó persze hülye lenne hazajönni, hogy börtönbe menjen, Németország pedig nem fogja kiadni, hiszen ott nem minősül bűncselekménynek amiért itthon (távollétében) elítéltek.
Most olvastam egy érdekes cikket Pitcairn szigeteken történtekrol elég undi sztori de a lényeg az hogy
1789 ben fellazadt a Baunty hajó legénysége és leszármazottaik ma is ott laknak.
Csakhogy kiderult hogy a helyi lányokat molesztaljak az ott élő férfiak és mint kiderult ugyan úgy a brit törvények vonatkoznak rájuk szóval nem tehetik.
Helyi vezető úgy védekezett a brit bíróságon hogy azt hitték ök kívül vannak a brit törvényeken azóta hogy 4 5 generációval ezelőtt őseik fellazadtak.de eliteltek őket.
úgy látszik költözhet az ember lakatlan szigetre meg utódaira is vonatkoznak az ősei törvényei
Érdekes jogi dilemma ez.
Akor sose szabadulunk a törvény alól. 😀😀
Talán ha mondjuk lenne egy lakatlan szigeten egy kolónia és hivatalosan kijelenti a fuggetlenseget akor talán fel lehetne függeszteni a törvényeket
(Nálam lehetne szívni mindent vegtelen szabadsag lenne 😀)
csak akor meg azonnal megtamadnanak ahogy az emberi politikát látom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!