Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hogyan autózhatok át Bulgárián...

Hogyan autózhatok át Bulgárián és Görögországon úgy hogy ne büntessenek meg útadó díj befizetés elmulasztás miatt?

Figyelt kérdés

Először is üdv mindenkinek!

A helyzet a következő: külföldön tervezek nyaralni és saját autóval szeretnék eljutni oda. A problémám ott kezdődik hogy nem sikerült elegendő és egyértelmű információt összeszedjek hozzá. Egy hosszabb út előtt állok, az út pedig keresztül menne Bulgárián és Görögországon(uticél).

Eddig azt olvastam mindenhol hogy Bulgáriában nincs autópálya díj csak útadó. Aztán találtam pár oldalt ahol azt írták hogy mégis van. Bulgáriával kapcsolatban az lenne a krédésem hogyha megveszem online az útadót az elegendő lesz? Ezen az oldalon meg lehet vásárolni és ellenőrizni is lehet: [link]

Vagy még útközben kell autópálya matricát is vegyek valahol?

Görögországban ha jól informálódtam nincs útadó csak autópálya díj. Ott elvileg a kapuknál lehet fizetni amelyek szakaszonként vannak az autópályán. Ilyennel még nem találkoztam, ezért az lenne a kérdésem hogy lehetséges-e figyelmetlenségből elmenni a kapuk mellett, vagy ez olyan hogy nem lehet eltéveszteni őket. Megnéztem egyet google maps-en, na azt nem lehet eltéveszteni mert elfoglalja az egész autópályát és sorompó is van.

Minden fizetős kapu ilyen?

2023. júl. 22. 13:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
#10 ez most komoly vagy irónia? :D Az tetszett, hogy szocreál, meg hogy nem lehet se euróval, se kártyával fizetni, és 23kor meghal az élet? :D + a tenger is egy nagy nulla, hát tényleg, tok jó lehet az a Bulgária :D
2023. júl. 22. 15:12
 12/15 A kérdező kommentje:
#10 Megfogadom a tanácsodat, de csak jövőre :D Idén csak átutaznék Bulgárián.
2023. júl. 22. 15:19
 13/15 anonim ***** válasza:
Nekünk a csend a pihenés. A szocreál gyerekkoromat idézi. Középkorúak vagyunk. Sok helyen jártam már, ezért tudom, hogy máshol szebb a tenger (nekem). Aki sosem volt, annak tetszeni fog. Hiszem, hogy mindent meg kell nézni. Mindenkinek más jó, más a pihenés.
2023. júl. 22. 15:20
 14/15 anonim ***** válasza:

Bulgáriában a románhoz hasonló rendszer van. Kell a matrica a főutakra is, de jó az autópályára is.

Görögországban a déli országokban szokásos fizetőkapuk vannak. Ha nem az automata kapun mész át, akkor nem tudod elrontani.

2023. júl. 22. 19:32
 15/15 A kérdező kommentje:
#14 Köszönöm szépen! Akkor ismerős lesz az ottani rendszer.
2023. júl. 23. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!