Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ez normális, hogy ennyire félek?

Ez normális, hogy ennyire félek?

Figyelt kérdés
Most életemben először megyek külföldre, azonbelül Németországba, nagyon szeretnék menni, de egyszerűen rettegek. Pénteken indulok, de már most gyomoridegem van.

2023. máj. 16. 22:16
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
77%
Mitől? Én max akkor lennék ideges jelenlegi helyzetben ha vonattal mennék mert bizonytalan a sztrájkok és a rakat vágányzár miatt. Ne mászkálj éjjel kis sikátorokban nyilván, de biztonságos országok közé van sorolva épp ma néztem.
2023. máj. 16. 22:38
 2/31 anonim ***** válasza:
89%
De konkrétan mitől félsz? Mert hogy az izgulsz az új helyzet miatt, az természetes, de félni nem kell.
2023. máj. 16. 23:11
 3/31 A kérdező kommentje:
Hát sokmindentől, új környezet, meg a biztonság érzés elvesztésétől is félek. Meg mi van ha valami probléma adódik, egyedül leszek a nagyvilágban, mert egyedül megyek. Amúgy én egy kis faluból származom, szóval az is rátesz.
2023. máj. 16. 23:30
 4/31 anonim ***** válasza:
81%

Először mindig legyen nálad annyi pénz, hogy haza tudj jönni, ha gáz van. Ne tartsd az összes kpt és bankkártyát egy helyen. (egy ismerősöm például a cipőjében a talpbetét alatt kis zacsiban mindig tart 100€-t.)

A szállás környékét járd be először, jó, ha figyelsz az utcatáblákra, találsz biztos pontokat (pl bolt, kávézó).

Én falusi csitriként mentem Münchenbe. Nem igazán merészkedtem messzire a lakástól. Aztán másodszor már robogtam villamossal ide-oda úgy, hogy még mobilnetem sem volt.

Szóval csak az elején ijesztő, hamar bele lehet szokni a városi létbe.

2023. máj. 17. 06:51
 5/31 anonim ***** válasza:
93%

Nemetorszag egy biztonsagos orszag, emiatt nem kell felned. (A mellette levö orszagban elek, es rendszeresen jarok Nemetorszagba, mivel a parom ott el) Mielött elutazol, ird fel a magyar konzulatus telefonszamat Nemetorszagban, ha esetleg valami "nagy baj" törtenne, hogy öket felhivhasd. Ez akkor, ha nemetül, sem angolul sem beszelsz, egy biztonsagerzest nyujthat.

Melyik varosba utazol? Vonattal, vagy autoval?

2023. máj. 17. 07:30
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális, Németország nagyjából annyira egzotikus és veszélyes, mint Sopron.
2023. máj. 17. 10:24
 7/31 A kérdező kommentje:
Hát köszi a biztató válaszokat, amúgy beszélek németül, de mindenképp felírom. Lesz nálam pénz a hazaútra, de akkor is pánikolok, mert elég messzire megyek, Westfalenbe, az már nagyon északra van, jobban örültem volna Stuttgartnak például, de hát ott kaptam munkát, szóval ez van.
2023. máj. 17. 13:14
 8/31 anonim ***** válasza:
68%
@7 Minek pénz? Viszel egy darab bankkártyát oszt kész.
2023. máj. 17. 13:36
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Várj. Úgy költözöl ki dolgozni külföldre, egyedül, hogy még soha életedben nem jártál sehol?
2023. máj. 17. 15:51
 10/31 A kérdező kommentje:
9# igen.
2023. máj. 17. 16:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!