Ez normális, hogy ennyire félek?
Először mindig legyen nálad annyi pénz, hogy haza tudj jönni, ha gáz van. Ne tartsd az összes kpt és bankkártyát egy helyen. (egy ismerősöm például a cipőjében a talpbetét alatt kis zacsiban mindig tart 100€-t.)
A szállás környékét járd be először, jó, ha figyelsz az utcatáblákra, találsz biztos pontokat (pl bolt, kávézó).
Én falusi csitriként mentem Münchenbe. Nem igazán merészkedtem messzire a lakástól. Aztán másodszor már robogtam villamossal ide-oda úgy, hogy még mobilnetem sem volt.
Szóval csak az elején ijesztő, hamar bele lehet szokni a városi létbe.
Nemetorszag egy biztonsagos orszag, emiatt nem kell felned. (A mellette levö orszagban elek, es rendszeresen jarok Nemetorszagba, mivel a parom ott el) Mielött elutazol, ird fel a magyar konzulatus telefonszamat Nemetorszagban, ha esetleg valami "nagy baj" törtenne, hogy öket felhivhasd. Ez akkor, ha nemetül, sem angolul sem beszelsz, egy biztonsagerzest nyujthat.
Melyik varosba utazol? Vonattal, vagy autoval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!