Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyi költőpénzt vigyek?

Mennyi költőpénzt vigyek?

Figyelt kérdés
Júliusban utazom Londonba 4 napra egy barátommal, egyikünk sem egy nagy múzeumlátogató így azokat valószínű kihagyjuk, talán a Tower Bridge felső részére mennénk fel. Étteremben is talán 1-szer ennénk naponta, néhány szuvenírt vennénk ezen kívül.

2023. máj. 6. 13:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nincs friss válasz, válogass itt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=london+k%C3..

2023. máj. 6. 14:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért jó kihagyni Nagy-Britanniában a múzeumokat, mert azok jelentős részben ingyenesek, valamint a világ legjelentősebb tárlatai közül nem egy van Londonban, így kevesebbet kaptok több pénzért.
2023. máj. 6. 14:36
 3/8 A kérdező kommentje:
2-es, na ezt például nem tudtam így már lehet meggondoljuk hogy bemegyünk valahová, de annyira például nem vonzana, hogy fizessünk érte.
2023. máj. 6. 14:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Bankkártyát vigyetek.
2023. máj. 6. 15:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Elegge fugg, hogy mit szeretnetek csinalni. Mint mashol Angliaban, ha valahova be szeretnel menni (ami ugye nem ingyenes muzeum) az 15 es 30 font kozott valtozik. Ha enni szeretnel gyorsetteremben az olyan 4 es 10 font kozott lesz, egy pubban vagy etteremben 15-20 kozottol felfele. Egy sort Londonban 6 font alatt nem hiszem, hogy iszol. Szuvenir a nehany fontos hutomagnesektol felfele. Emberfuggo persze a dolog, de szerintem egy 200 font fog kelleni szukosen es ettol felefele igenyeknek megfeleloen.
2023. máj. 6. 23:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ajánlanám, hogy csakis buszokkal (főleg double deckerrel) közlekedjetek amikor csak tudtok, mert egyrészt nézelődni is tudtok róluk a tube-al ellentétben, másrészt pedig jóval olcsóbb is. A napi limit 5,25 GBP, ha Oyster kártyát használtok.

Az éttermek és pubok borzasztóan drágák, egy tésztát 12 GBP alatt például csak hatalmas szerencsével találni, de ha a bolti kajával is megelégszetek, akkor az kijön nagyjából napi 10-12 GBP-ből.

Így tehát a tömegközlekedésre 21 fonttal számolj, ha tuba-bal nem igazán terveztek közlekedni, az evésre 40-80 fontot vinnék, attól függően, hogy hányszor mentek étterembe, a szuvenírekre 30-50 GBP bőven elég lesz, az egyéb programokra (mint például a Tower Bridge teteje, ahogy írtad) és esetleges vásárlásokra pedig én személy szerint minimum egy 100-assal készülnék. A London Eye pl. 35-40 font körül van, így ezeket nem fogod olcsón megúszni (bár úgy összességében az egész utazást sem, de teljesen megéri:D)

In conclusion: 200-230 font alatt inkább el se indulj, de a biztonság kedvéért inkább készülj 300-at:)

2023. máj. 8. 01:05
 7/8 A kérdező kommentje:

5-ös, 6-os

Köszönöm nektek, így legalább van elképzelésem arról, hogy mennyivel induljak.

2023. máj. 10. 20:34
 8/8 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok, most jut eszembe egy otlet.

Nem tudom, hogy a foglalas menete fugg-e attol, hogy honnan teszitek, de nagyon tudom ajanlani a Sky Gardent(20 Fenchurch Street felso ket emelete), ha bejonnek a felhokarcolok es ha szeretnetek belatni szinte egesz Londont, ingyen. Elore kell foglalni, altalaban 2-3 hetre elore le van foglalva teljesen, de Juliusig meg van ido :).

[link]

2023. máj. 12. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!