Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik vasút hálókocsijában...

Melyik vasút hálókocsijában utaztatok már? Melyik tetszett jobban?

Figyelt kérdés

Én előszőr 2018-ban lengyel hálókocsival utaztam Krakkóba. Ott jól tudtam aludni. De csak egy muffin, ásványvíz, és egy reggeli kávé volt a jegy árában.

Idén januárban meg az Utasellátóssal mentem Wrocław-ig, egyszemélyesben. Ott csak egy órát tudtam aludni, de így is jobb volt feküdni, mint az ülőkocsiban. Beszálláskor járt ásványvíz, almalé, Utasellátó kocka, meg kis üveg pezsgő. És reggeli is járt, aminek elemeit magam állíthattam össze.

Szeretném egyszer a cseh hálókocsit is kipróbálni.

2023. ápr. 5. 22:32
 1/4 anonim ***** válasza:
85%
Lengyel hálóval én is, az tetszett kényelmes volt. A román utazásom volt a legrosszabb azokkal a rácsokkal meg láncokkal az ablakokon, ajtókon és annyira keskeny volt a folyosó, nem tudom már milyen kocsi volt de mint egy rabszállító:/ A magyar Kálmán Imrés háló sem rossz, bár függ az útitársaktól a kocsiban az állapota. ÖBB,DB rendben volt. A bőségesebb étkezés és választék meg lehetőségek miatt jobban szeretem a hálót mint a fekvőt, de azokkal is élmény volt utazni egy kaland.
2023. ápr. 5. 23:42
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Kínaival, Guizhou-tól Kantonig. Nem volt gond.
2023. ápr. 6. 05:46
 3/4 anonim ***** válasza:
82%

Már keveredik, hol volt hálókocsi és hol fekvőhelyes, de a lista ilyesmi:

MÁV Utasellátó (Bp-München, Bp-Varsó, Gyergyószentmiklós - Bp, Bp - Prága),

RZsD (Moszkva-Szentpétervár),

SzZsD (Budapest - Lvov),

BCs (Budapest - Baranovicsi - Budapest, Varsó - Breszt)

CFM (Kisinyov - Bukarest),

CFR (Brassó - Nagyvárad),

Ukrzaliznyica (Csop - Lvov, Kijev - Csop),

ZS (Bp - Belgrád)

2023. ápr. 6. 15:12
 4/4 anonim ***** válasza:
És ezek közül a legótvarabb a szerb kocsi volt, a legjobb hangulat a Csap - Lvov vonaton volt, de a Bp - München is úgy kezdődött, hogy egy sört nyomtak a kezembe az amúgy addig idegen utastársaim, aztán Bécsig énekeltünk. Az SzZsD kocsijara nem emlékszem , mert igen ifjú voltam, a legszínvonalasabb talán a varsói volt. A leghosszabb meg a baranovicsi kaland, mert egy nap késéssel értünk oda.
2023. ápr. 6. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!