Mennyi időt érdemes tölteni a bledi tónál Szlovéniában?
2-3 óra akkor bőven elég, ha csak ránéz a vízre, na itt is voltunk, és csókolom. Az érdemesre nem lehet felelni. Voltam a tónál, és 2-3 órát. De semmit nem láttam, csak hogy egy tó. Meg ettem egy szlovén krémest, ami csak az övéké. A szomszéd cukrászdában pont ilyent kapni Pesten, de mindegy.
Nem voltam a szigeten, nem voltam fent a kastélyban, nem jártam körbe.
Ilyen villámlátogatásnál nem kombinálnám a programokat, mert semmire nem marad elég idő? Honnan indultok, a határ közeléből?
Budapestről Piranig 7 óra az autóút pályán, megállás nélkül.
Ha távolabbi tengerszakaszra mentek (pl. horvát részre), még több.
Hajnali indulás (mondjuk 4 óra), akkor kb. 9 kor lehettek Blednél. 11-kor tovább indultok, délután 1 körül éritek el a tengert.
Nem mondom, hogy egy délután-egy délelőtt semmit nem ér, de én nem mennék így.
Lényeg, hogy mennyire szeretnéd megismerni a tavat. Ha csak egy séta a vízparton, arra elég egy bő félóra is.
Rajtatok múlik, hogy mit szerettek. Ha olyan kipipálós típusok vagytok akkor elég a Google street view előző este és menjetek autópályán.
Egyébként szép a vidék, egy teljes napot biztos el tudtok tölteni. Nálunk a nyaralásnál fő kritérium, hogy nem teljesítmény túra. Én elindulnék reggel, dél körül érkezés, városnézés, jó vacsora, másnap nézelődés, kirándulás, sziget, környék, következő nap kényelmes reggeli továbbindulás.
Mi is a tengerpartra mentünk és megálltunk Bledben 3 éjszakára.
Sajnáltuk, hogy már menni kell!
Ha van további uticél 2-3 közbezárt nappal (3-4 éjszaka) számoljatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!