Sardíniában ismerős valaki?
Közlekedés
Komphajó Olbia közelében
Szardínia vasúti térképe
A szardíniai lakosok kedvezményes áron vehetik igénybe a repülő- és hajójáratokat.[forrás?]
Vízi
Szardínia szempontjából különösen fontos, hogy az elszigeteltség feloldására jól fejlett közlekedési hálózat kösse össze a szigetet a kontinentális Olaszországgal. A szigetet, annak területén több reptéren, valamint tengeri kikötőn keresztül is megközelíthetjük, amelyek Szardínia egész területét jól lefedik. Modern komphajók biztosítják az utazást Szardínia és az olasz félsziget és Szicília legfontosabb kikötői, Civitavecchia, Genova, Livorno, Piombino, Nápoly, Palermo és Trapani között. Hajók indulnak Szardíniáról Franciaország fontos kikötőibe, Toulonba és Marseille-be, valamint Tuniszba és Barcelonába is. A legjelentősebb szardíniai kikötők: Arbatax, Cagliari, Golfo Aranci, Olbia és Porto Torres.
Légi
Szardíniának három nemzetközi és két regionális repülőtere van. Repülőterei a fő olasz városokkal és főleg az Egyesült Királysággal, Spanyolországgal, Németországgal és Skandináviával kötik össze a szigetet.
Nemzetközi légikikötői:
Alghero-Fertilia,
Olbia-Costa Smeralda,
Cagliari-Elmas
A regionális repterek - Oristano-Fenosu és Tortolì-Arbatax - belföldi járatokat üzemeltetnek.
Szárazföldi
Szardínia az egyetlen olyan olasz régió, ahol nincs autópálya, de a sziget legfontosabb településeit hatékonyan kötik össze az ingyenesen igénybe vehető szupersztrádák.
Szardínia vasúti hálózata kb. 1035 km hosszú, amely 43 m/km²-es pályasűrűséget jelent. A vasútvonalakat két társaság üzemelteti, az Olasz Államvasutak (Ferrovie dello Stato) és az ARST S.p.A., amely Szardínia tulajdonában áll. A hálózat a régió valamennyi megyéjét lefedi.
Megnyitottad azt a linket egyáltalán folyamatos trágárkodás helyett?
Nekem sincs személyes tapasztalatom, de azért az a leírás eléggé részletes, megnéztem.
Én is eltudok olvasni bármit a neten, nem azért tettem fel a kérdést, hogy kimásolt szövegrészeket akarok olvasni olyanoktól akik teljesen laikusak Sardíniáról.
De mindegy, kár volt kiírnom a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!