Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hogy lehet Budapestről Szaraje...

Hogy lehet Budapestről Szarajevóba eljutni tömegközlekedéssel a lehető legkevesebbet buszozva?

Figyelt kérdés

Utálok buszozni, repülő csak fél Európát körbejárva megy és úgy már drága.

Úgy látom, vonat nem megy oda, de valami olyasmit képzeltem el, hogy vhova a közelbe eljutni vonattal és onnan egy rövidebbet buszozni. Tud valaki használható útvonalat?

2023. febr. 28. 10:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2023. febr. 28. 10:23
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Bosznia-Hercegovinának nincs már nemzetközi személyszállító vasúti összeköttetése, szóval marad a busz. Leginkább Zágráb a fő irány , mivel a belgrádi vonalat a magyar kormány szétbombázta. Esetleg Eszék felé mehetsz, de abban sincs sok köszönet.

Szóval összességében mégis buszozós sztorinak néz ez ki, leginkább Zágrábon át.

(Gyakorlatilag az egész Balkánon borzalmas a vasúti közlekedés , pedig olyan gyönyörű vonalak vannak és ezerszer hangulatosabb a buszozásnál. Magam is jártam közvetlen vonattal Szarajevóban, késett szigorúan 1-2 órákat mindig, de a félnapos útvonal fantasztikus volt. Zágráb felé sem volt rövid az út, de arra azért egy fokkal unalmasabb a táj.)

2023. febr. 28. 10:33
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Bécsig vonat, onnan repülő. Repülőtérről taxi. Drága, viszont nem kell buszozni.
2023. febr. 28. 12:15
 4/13 A kérdező kommentje:

Kedves Második!

Eszék felé nézelődtem én is, de nem sok értelmes infot találtam, hogy oda hogyan és onnan hogyan tovább.

Viszont egyelőre ez tetszik a legjobban. Tudsz segíteni?

Nem baj, ha lassú, igazából akár olyan opciót is el tudok képzelni, hogy útközben valahol megállok egy napra körülnézni és/vagy aludni.

2023. febr. 28. 12:26
 5/13 NTBS ***** válasza:
Buapest-Bécs-Szarajevó.
2023. febr. 28. 16:32
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok. Szerintem Slavonski Brodig vonatozz, aztán onnan rábízhatod magadat az utazók védőszentjére. Bosanski Brodban a határállomástól jobbra (nyugatra) van egy végtelenül lepusztult buszállomás, onnan lehet tovább próbálkozni , például Doboj felé, ahol újfent vonatra szállhatsz.
2023. febr. 28. 16:35
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy picit most altatnám ezt a vágyadat, megvárnám, amig a Ryanair beindul Szarajevóból. Januárban zárták a tendert, amit a Ryan megnyert, és a közeljövőben egy csomó járatot indit majd onnan. Bergamo és Bécs, esetleg Pozsony is remek kiinduló hely lehet.
2023. febr. 28. 18:30
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ez jó hír!

Második, köszönöm a részletes segítséget!

2023. febr. 28. 19:58
 9/13 A kérdező kommentje:

Kedves Második!

Brodig honnan megy vonat? Én már ott megakadok, hogy Magyarországról Eszékig nem sikerül semmit találnom...

2023. márc. 1. 07:54
 10/13 anonim ***** válasza:
7-es, úgy volt hogy idén nyártól a Wizz air is megnyitja a bázisát Mostarban, aztán november óta semmi hír róla :(
2023. márc. 1. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!