Hogy lehet Budapestről Szarajevóba eljutni tömegközlekedéssel a lehető legkevesebbet buszozva?
Utálok buszozni, repülő csak fél Európát körbejárva megy és úgy már drága.
Úgy látom, vonat nem megy oda, de valami olyasmit képzeltem el, hogy vhova a közelbe eljutni vonattal és onnan egy rövidebbet buszozni. Tud valaki használható útvonalat?
Bosznia-Hercegovinának nincs már nemzetközi személyszállító vasúti összeköttetése, szóval marad a busz. Leginkább Zágráb a fő irány , mivel a belgrádi vonalat a magyar kormány szétbombázta. Esetleg Eszék felé mehetsz, de abban sincs sok köszönet.
Szóval összességében mégis buszozós sztorinak néz ez ki, leginkább Zágrábon át.
(Gyakorlatilag az egész Balkánon borzalmas a vasúti közlekedés , pedig olyan gyönyörű vonalak vannak és ezerszer hangulatosabb a buszozásnál. Magam is jártam közvetlen vonattal Szarajevóban, késett szigorúan 1-2 órákat mindig, de a félnapos útvonal fantasztikus volt. Zágráb felé sem volt rövid az út, de arra azért egy fokkal unalmasabb a táj.)
Kedves Második!
Eszék felé nézelődtem én is, de nem sok értelmes infot találtam, hogy oda hogyan és onnan hogyan tovább.
Viszont egyelőre ez tetszik a legjobban. Tudsz segíteni?
Nem baj, ha lassú, igazából akár olyan opciót is el tudok képzelni, hogy útközben valahol megállok egy napra körülnézni és/vagy aludni.
Köszönöm, ez jó hír!
Második, köszönöm a részletes segítséget!
Kedves Második!
Brodig honnan megy vonat? Én már ott megakadok, hogy Magyarországról Eszékig nem sikerül semmit találnom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!