Melyik európai országba érdemes költözni?
Férjemmel erősen gondolkodunk a külföldre költözésen 1-2 éven belül. Én folyékonyan beszélek angolul, ő még elég kezdő szinten van, de mivel nem azonnal akarunk menni, lenne időnk elkezdeni a helyi nyelvet tanulni. Ő villanyszerelő, illetve technikusi képesítése van, én vendéglátásban dolgozom vezető pozícióban.
Alapvetően inkább az északi országok szimpatikusak számunkra (Hollandia, Svédország, Finnország, Norvégia), de Ausztria sincs kizárva a közelsége miatt.
Ezek alapján ti melyik országot javasolnátok?
Sok tanácsot nem tudok adni, csak annyit hogy az elsőre ne hallgass😆. Vagy egy fideszes fanatikus aki azon van hogy véletlen se menjetek ki, mert itt olyan fasza minden, vagy pedig egy olyan aki már kint van és a magyarba meg bele van kódolva hogy nehogy másnak is meglegyen már az ami neki. Vagy egy pancser akinek nem sikerült és szálka lenne a szemében más sikere.
Egyébként az angolt Hollandiában és Svédországban eléggé sokan beszélik. Fejlett országokról van szó, akiknek szükség van a munkaerőre, de nyilván nem azt fogják elvárni hogy a holland vagy svéd nyelvet beszéljétek (mivel akkor nem sok munkaerő menne az országba).
Finnországról nem sokat tudok.
Norvégia pedig problémásabb lehet tekintve hogy nem EU-s állam (bár ennek érdemes jobban utána nézni, mert hülyeséget se akarok mondani). Ausztriában viszont inkább a német nyelvet várják el.
Sok sikert kívánok!
Európába nem érdemes, elmaradott, csóró hely ahol a diplomának alig van értéke. Matematikusként németországban kerestem évi 43 000 €-t, ezzel szemben USA-ban 130 000$-t keresek egy évben és sokkal haladottabb szellemiségű emberek vesznek körbe és jóval modernebb az ország. Kanada szintén sokkal élhetőbb ország akármelyik nyugat-európai "fejlett" országtól ami csak kelet-európához képest fejlett, fényévekre le van maradva Amerikától, Szingapúrtól, Egyesült Arab Emírségektől.
Ha már költözöl akkor ne egy pöcegödörgbe tedd.
Norvégiát felejtsétek el!
Az biztos, hogy Európa legjobb országa - én imádom - de új magyar bevándorlóknak nem ajánlott!
Hogy szépen fogalmazzak: nem a magyarok vezetik a népszerűségi listát Norvégiában!
Hihetetlen jólét, gazdagság, tisztaság, rend - de a munkához kell legalább egy skandináv nyelv ismerete - miközben szinte mindenki jól beszél angolul!
Amúgy Európában még Románia is jobb mint Orbanisztán!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!