Magyarországból Angliába el tudok jutni vonattal? Pontosabban Skócia, pl Greenock.
El lehet, de felesleges úgy menni, drága és sokáig tart.
Van egy bizonyos távolság, ami felett a mai árak, techikai fejlettség, és életkörülmények között már egyszerűen nem éri meg nem-repülni. Ezt kb. olyan 500 km-re tenném.
Már Berlinbe is jobban megéri repülni, mint buszozni vagy vonatozni. Egyrészt azért, mert fapadossal elszállsz Berlinbe 90 perc alatt 5000 Ft-ért, míg busszal több mint 12 óra alatt 10000-ért.
"h vagy 2 hónappal előtte le kell foglalni a repjegyet, mert különben nagyon drága. igaz ez?"
Ajánlott lefoglalni minél hamarabb, de szoktak lenni akciók amikor olcsóbb és vannak úgynevezett "Last Minute" jegyek is, amik speciális akciók, tehát akár már holnap repülsz olyan árért, mintha már 1 hónapja lefoglaltad volna.
Egyébként nemzetiközi buszjáratoknál pl. Orangeways is már hónapokkal az indulás előtt le szoktak lenni foglalva a jegyek és ott még nem is jár kedvezmény azért, ha hamarabb lefoglalod. Vonatnál is hasonló dolgok lehetnek.
Lehet, de nem olcsobb mint a repulo. Vonattal Munchenig van 29 euros jegy 13:10kor indul es kb este 8ra er be, Munchentol Parizsig szinten van, 20:30kor indul, es reggel 7re er be, ezutobbira viszont mar egy honapra elore is el szokott fogyni ez az akcios jegy.
Parizsbol van Eurostar az ket es fel ora alatt Londonban van, na arra jo draga a jegy, meg akkor is ha idoben megveszed, akciosan talaltam anno 80 euroert oda vissza es annak igen orultem... Ekkor jarsz ugye mar kb 140 euronal, es meg Parizstol Budapestig visszautrol nem beszeltunk, optimalis esetben meg ketszer 29, szoval kb 200 euronal vagy, es ez meg csak London, ahol a St Pancras palyaudvarrol at kell vergodnod valamelyik masik kitudjaholvan palyaudvarra (metro vonaljegy 4 font volt mikor legutobb ottjartam), plusz az ottani vonatjegy.
Ezzelszemben mar Malev jarattal megvagy szerencses esetben kb 40ezerbol oda vissza, persze segit ha a datumok tekinteteben rugalmas vagy, de sztem 60nal nem tobb. Ugyhogy anyagilag nem eri meg a vonat, viszont nagysagrendekkel farasztobb, nem beszelve arrol hogy fenti vonat Parizsig felar nelkul siman ulohelyes amin nem tul kenyelmes aludni (meg nem is ajanlatos ha egyedul utazol mert kizsebelnek).
A fapados az ami utolso pillanatban igen megdragul, nezegesd a malev meg a british airways honlapjait is, meg van egy repjegykereso honlap www.opodo.com az ki is irja neked hogy talalta a legolcsobbat.
Mivel nem zárod ki teljesen a repülőt, ime egy megoldás: legegyszerubb minden bizonnyal a Ryanair Glasgow-ba (Prestwick), ami raadasul Glasgow Greenock felöli oldalan van... onnan kb 1 ora kocsival... es ugy remlik, jar vonat is
Amugy engem is erdekel: hogyhogy epp Greenock?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!