Kezdőoldal » Utazás » Európa » Etna túrán aki volt, melyik...

Etna túrán aki volt, melyik szervezőt ajánlja? Vagy nem ajánlja.

Figyelt kérdés

Bármilyen infót szívesen fogadok, honnan indult a túra, mennyibe került, mennyi idő volt stb.

Olvastam már róla sokat, de valós véleményeket szívesen olvasnék :)

2022. nov. 25. 18:33
 1/7 anonim ***** válasza:
4%
Miért kell neked szervező ahhoz? Nem tudsz olvasni, vagy a guglizás nem megy? Vagy alapból vagy hülye?
2022. nov. 25. 21:15
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Attól függ mennyire akarsz felmenni.

Kb. 2900m-ig lehet felmenni engedély nélkül. Vezetésért szerintem csak akkor van értelme fizetni, ha efölé mész.

A busztársaság busza 7 euró körül hoz-visz a város és a menedékház között.

A lehúzós cégek meg 30-40 ért. Igaz, én még pont a covid előtt voltam, azóta biztos felmentek az árak.

A menedékháztól felvonó megy kb. 2500 méterig, az elég drága, de szerintem megéri.

Onnantól pedig terepjáró buszokkal visznek feljebb, azt már nem tudtam/akartam kifizetni. Így gyalog felmásztam annyira, hogy még kényelmesen visszaérjek.

Elég nehéz a terep. Erős túracipőt/bakancsot és meleg öltözetet vigyél.

2022. nov. 25. 23:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Én is így terveztem ahogy írtad. Nagyon sokan írják egyéb oldalakon, hogy szervezővel érdemes csak menni. Köszi a megerősítést, hogy önállóan is érdemes elindulni.
2022. nov. 26. 07:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Hat mi anno barinoimmel csak felmentunk egy busszal, amire a vasuti megallobol arulnak jegyeket. Amugy nem egy nagy cucc, sok minden latnivalo nincs fent. Egy parkoloig mehettek fel max a busszal, onnan gyalog kell tovabb menni a kraterig. wC lehetoseg utoljara ebben a parkoloban van. Van fent par szuvenir arus es ennyi. Jo labbelit, turacipot vagy futocipot erdemes venni, enyhe emelkedo vezet fel, a talaj rogos, poros. A kraterbe nehez beesni, de egy turistanak par eve sikerult. :) en maskepp kepzeltem el egy vulkant, de azert izgi.
2022. dec. 6. 16:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Közben már túl vagyunk rajta :)
2022. dec. 6. 19:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Hogy sikerült? Leírnád az élményeid? Hadd okuljon az utókor, aki megtalálja ezt a kérdést. :)
2022. dec. 6. 19:41
 7/7 A kérdező kommentje:

Vasútállomás melletti buszállomásról indult a busz, a 6. kocsiállásról. Jegyet a túloldalon található sarki kávézóban lehet venni, 6,6 euro volt oda-vissza. Minden nap 8.15-kor indul a busz és 16.30-kor indul vissza.

Odaúton megáll kb. a felénél Nicolosiban, 30-40 percre. Nem értettük, hogy miért :) Van ott egy kávézó, ott ütöttük el az időt.

Mivel havas, szeles idő volt, ezért a felvonó nem járt az Etnán, hanem egy "busszal" vittek fel. A jegy ugyanannyiba került, mint a felvonó, 30 euro oda-vissza.

Nem túl szerencsés időt fogtunk ki, viszont nagyon tetszett nekünk. Olyan hófúvás volt, mint amiket eddig csak filmekben láttunk. Elmentünk az egyik kráterig, de csak havat láttunk mindenfele :D Itt-ott előbukkantak a lávakövek. Kóboroltunk 1-2 órát a hófúvásban, jópofa volt, viszont így nem volt kilátás, mert minden szürke és fehér volt :)

Szóval szuper élmény volt, de majd egyszer vissza kell menni tavasszal is :) Viszont akkor a lenti állomástól (1900 méter) biztosan gyalog megyünk fel. Most már láttuk, hogy milyen hosszú/meredek, tudjuk mire kell számítanunk.

A túracipőt mindenkinek javaslom. Voltak, akik tornacipőben jöttek. Még hó nélkül se lett volna nekik egyszerű, így meg pláne nem.

A lenti állomáson, ahol a busz kitesz, van több szuvenír bolt, kávézó. Többnyire nagyon kedvesek az eladók, de volt aki kiküldött minket, mert azt hitte, hogy csak bámészkodunk. Pedig akartunk vásárolni, de így végül nem nála költöttük el a pénzt.

2022. dec. 7. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!