Megéri 5 napra Osloba utazni és várost nézni?
Nem tudom mennyire népszerű úti cél (kinek mi), de nem tudom eldönteni hogy érdemes e erre gyűjteni és sok pénzt áldozni rá, ha amúgy meg érdekelne a norvég kultúra és élet egy pár napig. Nem tudom mennyire szép a város illetve hogy mennyi látnivaló van ott. Mennyi költőpénz kell tisztán stb.
Kinek mi a tapasztalata, véleménye erről?
Ha nem keresel jól ne erre gyűjts
Egy nap alatt elverni amit keresel egy hónapig?:/
Jogos a felvetés. Ha annál is hipertöbb pénzem lenne, mint amennyi adva lenne a városra, pár napra, akkor simán ott maradnék 1-2 hónapig is, hogy az izgalmasabb részeket is lássam az országból.
Én imádom Oslo-t. Nem vagyok nagy kedvelője a városnézős nyaralásoknak (inkább a természetben lévős, túrázós utakat szeretem), de Oslo valahogy mégis megfogott. Talán azért, mert nagyon zöld. A belváros simán begyalogolható, a skanzenük pedig az egyik legjobb amit valaha látogattam, egy fél napot ott töltöttem.
Viszont tényleg piszok drága. A szálláson max többágyas hostelekkel lehet spórolni, a kaján úgy, ha szupermarketes szendvicseken és kebabon élsz, de drága a tömegközlekedés is ha igénybe akarod venni. Mondjuk az elég zseniális, hogy felszállsz a belvárosban a metróra és 40 perccek később leszállsz a sípályáknál :)
Miért pont Oslo? Sokan kifejezetten unalmasnak találják. Szerintem csak azoknak való, akik odavannak a skandináv városokért. És persze ezekben az országokban tényleg érdemes inkább a természetben járni, nem várost nézni.
Ha semmi nincs, amiért mindenképpen pont oda vágysz, akkor én tuti mást választanék, ami népszerűbb és általában tetszik az embereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!