Tenerife tényleg egy ilyen nyomott hely?
Lejöttem kb 1 hónapja vagyok itt. Hát a természeti szépségei megvannak, de legtöbb helyen ahol szépen lehetne sétálni putrikat építenek, magánterület táblákat pakolnak ki mindenhol és ahol még ez sem elég, harapós kutyák mászkálnak szabadon. A másik fele luxusvillák keresztül kasul meg szállodák.
A könnyen elérhető partokon turisták tömkelegét találni, rengeteg idős nyugdíjas angol, német, családosok. A nehezebben elérhető partokon meg külföldi drogosok úgynevezett hippik építenek kis bádog kunyhókat meg bújkálnak barlangokban. Szemetelnek, odaxarnak mindenhova, szemetet csinálnak. Düledezik a húgy és a xarszag az ilyen területeken. Ami meg még ettől is távolabb van de sem a hippik sem a turisták nem érik el oda a helyi gangok járnak le graffitizni, inni, zülleni.
Rengeteg helyen beleömlesztik a szennyvízet a tengerbe a víz alatt, kb beleporlasztják, előtte átmegy a víz egy szűrőn. Ezért is van kötelezően kitéve a vendéglátóhelyeken, hogy ne dobj bele semmit a wc-be, meggyőző szomorú halott teknősbéka képpel, mert napok alatt megtelíti a szűrőket amiket bonyolult cserélni.
A kis vendéglátóhelyek igénytelenek, a legtöbb mosdó olyan, hogy egy magyar késdobálós kocsma is megirigyelné azt az undort amit ott találsz, a poharakat gyakran úgy adják oda, mintha egy kutya körbenyalogatta volna és az van rászárítva, amikor mondjuk egy üdítőt rendelsz.
A hab a tortán az, hogy semmilyen normális programra nem találtam, legalábbis nagyon nehezen szervezőt. Kérdezgettem, írtam facebook csoportokba, de senki sem tud semmit síri csend.
Nagyon nyomasztó. Hiába vannak gyönyörű természeti szépségei a szigetnek ha a partokat a szennyvíz befúvással elrontják (kb 2 kilóméterenként, gyakorlatilag mindenhol ahol lakott település van a tengerben köt ki a szennyvíz) másrészt meg nincsenek normális szervezett programok. Jókat lehet sétálni és első érzésre amikor idejössz az európai télből nagyon meg tud dobni, hogy melegben vagy, különleges növények, illatok között az atlanti óceán partján, de ha eltöltesz pár hetet, akkor elkezded érezni, hogy nagyon durván limitált az egész.
Semmilyen barátságot nem tudtam kötni, az érdekbarátságokat nagy ívben elkerültem inkább, normális nem volt. Az ide özönlő külföldi betelepülők rettentően igénytelenek. Az egyik réteg ezek a drogos hippik akik körülbelül rehabként élik meg az ittlétüket meg a parton csövezést mindent összexarást és szemetelést, az angol/német/francia munkanélküliek, börtönviseltek, bolond emberek, kiközösítettek, perverzek meg menekvésként és olcsó megoldást látnak a szigetekben. Helyiektől tudom, hogy rengeteg kelet európai mafiózó is jelen van és emiatt félnek is a betepülőktől távol tartják magukat. Az igényesebb turisták is képviselnek egy réteget, de ők többnyire vagy idősek és a drága szállodák kényelmében, vagy a magyar ember számára luxus szintű magánlakásokat, airbnb-ket veszik ki.
Rengeteg fiatal van lent, de többnyire elveszett lelkek. A világ elől menekülő hátizsákos zavart emberek, vagy drogos semmirekellők találnak itt egymásra. A nyitott-elméjűség, meg a jóga, a tantra, meg az ilyenek is nagyon mennek, szervezetten iszonyat lehúzások jógázz 25-30 euróért. Szervezetlenül meg kaotikus drogtanyák, rehab, elmegyógyintézet.
Anonim módon merem csak ezt a véleményt így leírni. Remélem van aki osztja. A családnak ismerősöknek természetesen leginkább próbálom a pozitívumokat nyújtani és nem adok magamon támadási felületet azzal, hogy így minősítek bizonyos társadalmi csoportokat. De itt le merem írni, ki mit gondol, mit tapasztalt.
Hasonlóan éreztetek?
Hát én ezt már végleg nem értem. Trollkodik. Los Gigantesnél amúgy nincsenek szennyvízkifolyók, ott viszonylag tiszta a víz, De Medano, Los Chris, Adeje, Puerto, Santa Cruz végig szennyezett. Sznorkelezéshez meg tényleg ismerned kell a szigetet, úgy látszik, hogy inkább te vagy az akinek köze nincs a témához. Például Tejitánál lehet, de múltkor voltam ott és behozta az áramlat az el medanoi szennyet és tiszta hab volt az egész víz, mondhatom kellemes volt (ki) úszni benne (belőle)
De ez tényleg egy troll.
Nem szórakozok én itt szoktam sznorizni és én 103 éves vagyok:
"...Majd biztos a pszichiátria zárt osztályáról azzal foglalatoskodom, hogy ilyen történeteket írok, ahelyett, hogy mondjuk egy rossz úti tapasztalat miatt kikérném a többiek véleményét. "
Ugy tunik, a zart osztalyokon egyre kevesbe korlatozzak a kenyszergyogykezelteket. De Tenerifere meg nem engedtek ki teged. Soha nem jartal meg itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!