Kezdőoldal » Utazás » Európa » EU állampolgárként mennyi...

EU állampolgárként mennyi ideig lehet maximálisan Spanyolországban maradni? Évekig is? Ameddig akarsz? Vagy fél év? (turistaként/digitalis nomadkent)

Figyelt kérdés
2022. okt. 9. 01:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%

6-7: sem tartózkodási engedély, sem munkavállalási engedély nem kell. A bejelentés nem engedély.

Kérdező, digitális nomádként is felmerülhet kinti adózás vagy járulékfizetés, de gondolom ez se érdekel.

2022. okt. 9. 10:35
 12/25 A kérdező kommentje:
Én nem értem mi van itt. Már bocsánat, tisztában vagyok a hivatalos állással, azt kérdezem, hogy gyakorlatban ez hogy működik. Fogadok az emberek 80%-a nem is tud erről a limitről,
2022. okt. 9. 10:43
 13/25 A kérdező kommentje:
Nem, engem az érdekel nézik-e vagy nem. Volt-e már olyan, hogy valakit a repülőtéren, vagy valaki ismerősét megállították, hogy elnézést hölgyem, jöjjön velünk, mert mondjuk 5 hónapig kint volt valahol. Vagy fordítva.
2022. okt. 9. 10:45
 14/25 anonim ***** válasza:
93%

12. De tud.

Es attól hogy valaki nem tud, ugyanúgy vonatkozik rá a törvény.

2022. okt. 9. 10:50
 15/25 anonim ***** válasza:
93%

13. Tehát csak a lebukás esélye érdekel....

Az mindig megvan. Az EU-ban folyamatos az adatcsere a tagállamok között.

2022. okt. 9. 10:52
 16/25 A kérdező kommentje:
Te valami EU ellenes ügynök vagy vagy mi a jó ég? Minek kell 100 választ adni? Utaztál már valaha a margit szigeten túlra? csak úgy érdekelne...
2022. okt. 9. 12:24
 17/25 A kérdező kommentje:
Mármint komolyan. Szerintem az emberek 90%-a nem is tud erről az egészről. Én is csak technikailag kérdezem, hogy mik az opciók ebben az esetben.
2022. okt. 9. 12:25
 18/25 anonim ***** válasza:
94%
Ha beutazáskor nem húzzák le az útleveled (nem szokták), akkor kiutazáskor sem lesz semmi.
2022. okt. 9. 12:30
 19/25 anonim ***** válasza:
93%

Na ebből hogy jutottál arra a következtetésre hogy eu ellenes lennék?

Azért mert ismerem a jogszabályokat? 😂

Miféle bakugrásos logika ez? 😎

2022. okt. 9. 12:43
 20/25 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Már több mint egy évtizede vásároltam egy tengerparti lakást az EU-ban. Számtalanszor tartózkodtam hosszabb-rövidebb ideig ott ill más országokban is, de még soha sehol nem kérdezték meg, hogy miért, minek, vagy mennyi ideje vagyok az adott helyen, vagy, hogy miből élek stb...

Ráadásul elég nyilvánvaló volt, hogy nem a "szokásos turista" vagyok, amikor a csomagtérben -jól láthatóan- hol mosógép, hol bojler, hol meg bútorok voltak amiket Bp-ről vittem ki a kinti lakásomba.

Sok országban még léteznek a réges-régi szabályozások, hogy pl. be kell jelentkezned a rendőrségen ha egy hétnél tovább maradsz, de ezek már idejét múlt szabályok, hiszen meg is bolondulnának a hatóságok, ha az évi sok millió turista komolyan venné és megrohamoznák minden turnusváltáskor a hatóságokat.

A lényeg, hogy ha semmiféle bűnügybe nem keveredsz, akkor a kutyát sem fogja érdekelni, hogy mely célból tartózkodsz az adott országban az EU-n belül.

Az viszont már egy másik kávéház ha dolgozni, hitelt felvenni, albérletezni stb-t szeretnél vagy az USA-t vennéd célba.

2022. okt. 9. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!