Bécsben ugyanúgy elfogadják a készpénzt mint Magyarországon?
Elfogadják, az Eurót, mivel Ausztria pénzneme az Euró 2002-óta.
Sőt, kisebb helyeken van, hogy csak készpénzzel lehet fizetni, vagy minimum összegtől (pl. 10 EUR) lehet csak kártyával fizetni. De a nagyobb üzletekben, szolgáltatóknál ott is többnyire lehet kártyával fizetni.
Ajjaj, milyen IQ kell egy ilyen kérdéshez? A készpénz azért kész pénz, mert készen áll arra, hogy fizess vele. Nem virtuális, mint mondjuk a bankbetéted. Mégis hogyan merül fel benned, hogy nem fogadnák el a nálad lévő eurót (Első! így kell írni). Bankkártyával már kevésbé egyértelmű, mert nem mindegyiket fogadják el minden országban. Hogy a Magyarországon forgalomban lévő kártyák között van-e olyan, amelyikkel Ausztriában nem tudsz fizetni, nem tudom.
De minden tranzakció pénzbe kerül neked, és az eladónak is. Kisebb tételeket nem érdemes azzal fizetni. És azt sem tudom, osztrákoknál mennyire természetes a terminál, de pl. nálunk piaci kofánál már láttam, de nem mindenkinél. Szerintem ott is van sok olyan, ahol nem tudsz fizetni kártyával. Ebben persze tévedhetek.
#2: “Hogy a Magyarországon forgalomban lévő kártyák között van-e olyan, amelyikkel Ausztriában nem tudsz fizetni, nem tudom.”
Ahol lehet kártyával fizetni, ott a Maestro, MasterCard, VISA általában mindenhol működik. Az American Express és a Diners Club üzlettől függ.
A dombornyomott kártyákat mindehol elfogadják.
Igen, más országokkal ellentétben, Ausztriában még mindig nagy hagyománya van a kp. fizetésnek.
Kérdező, milyen helyeken akarsz vásárolni? LEgyen nálad vmennyi kp, de ha van MasterCard v. hasonló bankkártyád, azokkal is tudsz fizetni.
A kérdéseddel alapvetően egy baj van., A bécsiek már 1990-ben is bankkártyát használtak.
Amikor apád, és anyád lehetett fénykorában.
Közben felnőttél Te.
Büszke, és böszme magyar trógerként.
És még azt sem érted, amit a bécsiek a rendszerváltáskor már tudtak. 32 évvel ezelőtt.
Látod, lejáratsz minket, gondolkodó, és európai polgár magyarokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!