Németországban létezik olyan szabadjegy, amivel az ország egész területére lehet utazni?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm Stuttgart melletti Pennyben dolgozik és azt mondja neki szabadjegye van, de szereintem csak az a szitu, hogy a munkáltató fizeti a munkába járást 😄2022. szept. 28. 08:18
A kérdező szavazást indított:
Létezik ilyen szabadjegy
Nem létezik
8 szavazat
1/5 anonim válasza:
Most szűnik meg éppen a 9 EUR-os Klimajegy, ami egy jó nagy marketingakció volt. Majdnem hazavágta az ingázók közlekedését, mert ilyen potom áron mindenki vonatra szállt. :))) Lesz helyette valami, talán 30-40 EUR-os, de messze nem ingyen!!
2/5 anonim válasza:
Elég sokat vonatoztam Németországban, de ilyet még nem láttam.
3/5 anonim válasza:
Nekem van olyan ismerősöm, akinek fix utazási költségtérítése van a munkaszerződése szerint és a munkáltató szándèkosan bővebbre szabta ezt , mint a valós költség. Ez nyilván nem mindenkinek törvéby szerint jár, hanem ez volt az adott munkahely kollektív szerződésében. (Bizonyára az autóval ingázók miatt van a magasabb költségkeret.)
És e keretet szabadon tudja használni nem munkaügyben történt utazásokra is. Abból pedig van, hogy ha nem is egész havi országos, de mondjuk egy pár napos tartományi jegy kijön
4/5 anonim válasza:
Igen, ahogy az első mondta egész nyáron élt a 9 eurós ima bérlet. Biztos arra gondolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!