A mediterrán országok általában nagyon szemetesek?
Én Dél-Olaszországban ámultam el mennyire sok a szemét, koszosak az utcák és az embereket úgy tűnik ez nem is zavarja, pedig innen nézve az "nyugatnak" számít. Egyik ismerősöm volt Görögországban és ő is mondta, hogy hasonló a helyzet, rendezetlenek az udvarok, mindent nő be a gaz, senki nem igazán foglalkozik ezzel.
Másik ismerősöm meg Tunéziában járt és ő azt mesélte, hogy a reptértől a szállodáig vezető úton végig szeméthegyek álltak. Ez azért elég szomorú, de Magyarország messze nem áll olyan rosszul világviszonylatban, mint elsőre gondoltam. Nyilván Ausztria, Svájc, az északabbi országok tisztábbak, de délen nagyon hanyagnak tűntek az emberek ilyen szempontból.
Igen. Én is ezt tapasztaltam.
Portugália hasonló Magyarországhoz szemetelés terén, Szicília viszont konkrétan gusztustalanul szemetes volt. Mind a város, mind a tengerpartok.
Málta szép tiszta volt pl, mikor két hete ott jártunk.
De amúgy igen, sajnos sok helyen jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!