Külföldre utazáshoz szükséges a lakcímkártya? (EU-n belül)
Figyelt kérdés
Lejár a lakcímkártyám és nem igazán tudom gyorsan pótolni.
Hamarosan utazunk repülővel, EU-n belül.
Szükség lesz a lakcímkártyára, vagy tudok anélkül is utazni?
Úgy tudom a személyi igazolvány csak a lakcímkártyával együtt érvényes(?) de a konzuli szolgálat oldalán csak személyazonosításra alkalmas okmányt írnak, hogy kell.
2022. szept. 1. 15:35
1/9 anonim válasza:
dehogy kell! :-D
csak a személyi ig. v. útlevél.
2/9 anonim válasza:
HOl van az, hogy csak lakcímkártyával együtt érvényes?????
3/9 anonim válasza:
A lakcímkártya nem jár le. Az akkor változik csak, ha máshová jelented be magad.
4/9 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs, mindenki ezt mondja - egyébként most én se találom ennek a "pletykának" a forrását, akárhogy túrom a jogszabályokat. De akkor miért terjesztik ezt sokan?
Ideiglenes tartózkodási helyem volt, az lejár 5 évente.
2022. szept. 1. 16:09
5/9 anonim válasza:
Dehogy kell, külföldön azt se tudják mi az a lakcímkártya meg ideiglenes lakcím.
6/9 anonim válasza:
Nem kell, sehol sem foglalkoznak vele.
7/9 anonim válasza:
4: ha minden igaz lenne, amit sokan terjesztenek, akkor.... :-DDD
A hülyeség négyzetesen terjed... :D
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi, megnyugtattatok! :)
2022. szept. 1. 16:56
9/9 anonim válasza:
2. Az sehol sincs, hogy együtt érvényes, de belföldön igazoltatás esetén elvileg nem elég a személyi, kell a lakcímkártya is. És több hivatalos ügyintézésénél is. Csak feltételezem, hogy ez okot adhat ilyen tévedésekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!