Október elején milyen idő jellemzi Zakopane-t?
Figyelt kérdés
Hűvösebbnek gondolnám mint itthon, mert magasabban is van, valamint a hegyek között. Téli gumira lehet-e szükség vagy nyugodtan neki lehet vágni nyári gumival?2022. aug. 13. 09:53
1/3 anonim válasza:
Téli gumi,Zakopane,október?
Akkor már fagyni szokott esténként arra,hidegfrontnál sokszor havazik,de még nem marad meg,ha esik,utána elolvad.De a novemberi hó már áprilisig megmarad.
2/3 anonim válasza:
Teljesen lutri. Zakopane éghajlata alapvetően hűvösebb is és csapadékosabb is a miénknél, de azért kifoghatsz jó időt. Pár éve az október 23-i hosszú hétvégét Donovalyban töltöttük és onnan kirándultunk fel észak felé a Magas-Tátrába, gyönyörű napsütésben, 20-22 fokban. :) De azért nem ez az általános. Mivel a téli gumi nem (csak) a hóra való, hanem a hideg aszfaltra, szerintem érdemes lehet felrakatni.
3/3 A kérdező kommentje:
Ma érkeztünk haza, egy hetet töltöttünk ott. Volt olyan reggel amikor -2 fok volt. Átlagban 8-12fok. Hegyekben már megmarad a hó. Én téli gumival mentem mivel itthon is lassan fel lehet rakni. Sok az erdei kanyargós út ha nem pályán mész, ott pedig elég nyálkás volt sok helyen. Őszi kabát, mindig kellett, 17 óra után már jól esett a sapka is.
2022. szept. 27. 17:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!