Kezdőoldal » Utazás » Európa » Van-e Finnországban szabadstrand?

Van-e Finnországban szabadstrand?

Figyelt kérdés
Vagy olyan tóra gondolok, mint nálunk a Velencei-tó vagy a Balaton, illetve folyóban lehet-e fürödni? A hőmérséklet nyilván alacsonyabb, így elég korlátozott lehet, talán csak a déli részen lehet. És van-e tengeri strand?

2022. aug. 1. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Több tízezer tó van, tudsz fürdeni és a Balti-tengerben is, ha bírod. A legmelegebb nyáron a déli területeken esetleg a tenger is kibírható (fürödtem már Tallinnban, az onnan 100 km)
2022. aug. 1. 21:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Pont ezért kérdem, hogy van-e olyan, ami élvezhető is?
2022. aug. 1. 21:33
 3/7 anonim ***** válasza:
9%
Jézusom, mi tavaly augusztus közepén voltunk Tallinnban. 16 fok volt esővel és széllel. El nem tudom képzelni, hogy ott hogy fürdenek az emberek a tengerben.
2022. aug. 1. 22:55
 4/7 anonim ***** válasza:
43%

"Pont ezért kérdem, hogy van-e olyan, ami élvezhető is?"

Ha hozzá vagy szokva a hideghez, akkor rengeteg. Ha valami forró, homokos partra vágysz, na az arrafelé nem lesz.

2022. aug. 1. 23:09
 5/7 D. Brasco ***** válasza:
0%
A finnek nem az a fürdőzös nemzet,nyilván az éghajlatból következően,ettől függetlenül strandolhatsz ha birod,semmi nem tiltja
2022. aug. 1. 23:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Én fürödtem Finnországban, Lappevirtában, a déli tengerparton. Ottani viszonylatban iszonyatos hőség volt: napközben 27-28 fok és szikrázó napsütés. A tenger 20-21 fok körül lehetett. Szóval élvezhető volt, de azért frissített minket.

Akkor itthon a Balaton volt kb. 30 fokos.

2022. aug. 2. 14:02
 7/7 anonim ***** válasza:
85%

A finn nem fürdős nemzet? Dehogynem.. Rengeteg helyen lehet fürödni itt megtalálod az összes strandot, csak válaszd ki a várost [link]

A téli fürdés is nagyon népszerű, szóval nemcsak nyáron szoktak bemenni a vízbe a finnek. Különösen népszerű a szauna utáni fürdőzés. Egy átlag magyarnak aki 25-30 fokos Balcsihoz van szokva annak hideg lesz, de nyáron nem ritka, hogy 20 fokos a víz. [link] Itt tudod ellenőrizni a hőmérsékletet. Egyébként augusztus már annyira nem meleg, júliusban van a legjobb idő úszásra.

2022. aug. 2. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!