Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyi pénzt kell vinni...

Mennyi pénzt kell vinni minimum, ha Ausztriába szeretnék költözni?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, szeretnék minél hamarabb költözni. Pici nem túl rossz környéken lévő szoba egy lakásban megfelelne nekem.

2022. júl. 18. 11:27
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Az fontos még, hogy olyan helyre szeretnék menni, ahol van munkalehetőség. Olyan munka, amiből meg lehet élni. Angolul c1 szinten, németül pedig b2 szinten beszélek.
2022. júl. 18. 11:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

De mihez értesz? Milyen szakmád van? MIlyen típusú munkahelyen szeretnél elhelyezkedni???

És persze Ausztrián belül HOL....? Ez se mindegy....

2022. júl. 18. 11:37
 3/12 A kérdező kommentje:
Bécsbe mennék a legszívesebben. Vendéglátás területén dolgoztam már, az érdekel, és van is belőle valamilyen papírom. De akár egy gyárba is elmennék dolgozni, ha nincs más választásom.
2022. júl. 18. 12:01
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a szobabérlésre nincs rálátásom, de kicsit külsőbb kerületekben is simán elkérnek 600 EUR-t egy egyszobás lakásért. És erre jön még rá a rezsi, fűtés, melegvíz, áram.

Ilyen WG-hirdetéseket nézz (wohngemeninschaft, azaz többen béreltek egy lakást)

[link]

De ahogy látod, ez is 400 EUR körül van... És ismeretlen emberekkel kerülsz össze.

Kerülettől is függ persze az ár, Favoritenben, vagy külsőbb helyen nyilván nem ugyanannyi, mint mondjuk az előkelő Hietzingben, vagy Döblingben....

A b2 szint nem rossz, de eddig még nem is kerestél itthonról munkát? Hirdetéseket nem néztél?

Amíg nincs fix állásajánlat, addig elég rizikós kimenni és bérelni, mert mi van, ha több hónapig a "semmiből" kell eltartanod magadat?

2022. júl. 18. 12:17
 5/12 D. Brasco ***** válasza:
100%
3000-4000 euró alatt el se indulj.
2022. júl. 18. 12:32
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Bécsbe fizetnek talán a legrosszabul.

Vágj bele először egy szezon munkába ott adnak szállás,ellátást ingyen.

Legtöbb helyen.Amit ott megkeresel elég alapnak albérletre megélhetésre.így elég lenne pár száz euró.Most még el is csíphetsz valamit szeptember végéig.

2022. júl. 18. 13:21
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is 3-4 ezer euro alsó hangon..
2022. júl. 19. 07:05
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Wabitsch immobilien

Itt vannak olcsobb lakasok is

2022. júl. 22. 19:41
 9/12 anonim válasza:
9000 €-val el lehet indulni? Lakásvásárlásra szántam volna itthon, de sajnos nem látok sok jövőt... :(
2023. szept. 2. 12:43
 10/12 anonim ***** válasza:
Kevesebb is elég főleg ha először szezon munkára mész.
2023. szept. 2. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!