Bécsben a metróra minden állomáson lehet jegyet venni autómatából?
Igen, lehet. Azt azért hozzáteszem, hgoy a külső állomásokat kevésbé ismerem. Érintőképernyős automata van, magyar nyelvű menü is van rajta.
Kp-vel és kártyával is lehet fizetni.
olvastam a privit, de ha nem baj, itt válaszolok (megvan az okom rá, hogy senkinek nem írok priviben)
Sajnos a parkolás Bécsben elég bonyolult... Már csak a táblaerdőt értelmezni is... Hogy mikor hová állhatsz, tól-ig, plusz ahol csak a helybenlakók parkolhatnak, stb. stb...
Ez egy régebbi poszt a Bécsi feketéről, de elég jól körbejárja a témát.
Azóta még több szigorítás lett, gyakorlatilag Bécs egész területe "kurzparkzone". Azaz max. 2 órát tudsz egy helyen parkolni. És ellenőrzik!
Itt egy frissebb cikk:
Amit én személyesen nagyon ajánlok: tegyétek le az autót egy P+R parkolóban, és vegyetek napijegyet a tömegközlekedésre.
Mi itt szoktuk letenni, egész napra 3,60 EUR a jegy.
Ha jöttök az autópályán, ki lesz írva nagy táblákkal, hogyan tudjátok megközelíteni. Ott van közvetlenül mellette az U3 Erdberg állomása, azzal kb. 10-12 perc alatt bent vagytok a Stephansdomnál.
Napijegyet tudtok venni papír alapút, a 24 órás asszem 8,40 - vagy pedig van olyan napijegy (digitális, app-os letöltéssel), ami a megváltás napján, ill. másnap hajnali 1-ig érvényes, ez csak 5,80.
Ezekben a p+r parkolókban úgy megy a fizetés mint itthon?
Kapunál ad egy tickettet, sorompó fel, majd kifelé ticket alapján, hogy hány órát prakoltam kártyával fizetés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!