Van igazság abban, hogy Szerbiában szinte mindenhol dohányoznak?
Figyelt kérdés
Sok ismerősömtől hallottam ezt: a tömegközlekedési eszközökön, zárt terekben (irodákban), éttermekben stb.
Elvileg van ott a dohányzás korlátozására szabályozás, csak éppen semmibe veszik ezeket a szabályokat.
Pedig egyszer szeretném bejárni az országot, de ahhoz a tömegközlekedést mindenképp használnom kell (nincs autóm), de ez elriaszt sajnos, mert nehezen tolerálom a cigibűzt.
Ami az országból legjobban érdekelne: Djerdap nemzeti park (Kucevo és Majdanpek környéke), Belgrád és a hegyvidéki területek Pirot környékén.
2022. jún. 6. 16:08
A kérdező szavazást indított:
Igen, semmibe veszik ott a szabályokat és bagóznak mindenhol
Nem, ez csak sztereotípia, nem rosszabb a helyzet ott ilyen téren mint máshol
17 szavazat
1/7 anonim válasza:
Azért ez erős túlzás, kb ugyanaz a helyzet mint itt 15 éve.
2/7 anonim válasza:
Mondjuk Szerbiában nem voltam, de Boszniában úgy van ahogy írod, nagyon fura. Étteremben is bárki bárhol, a kisebb üzletekben az eladók is simán stb. Tömegközlekedést nem tudom.
3/7 harebell válasza:
Igen, én több szerbiai városban is ezt tapasztaltam, éttermekben, kávézókban, kb mindenhol. Viszont érdekes, mert engem mindig is zavart a cigifüst, de ott többnyire nem éreztem büdösnek, igazából csak a füst tűnt fel, de az a jellegzetes szag nem, biztos másféléket szívnak :D
4/7 anonim válasza:
Ez igaz, bár azért buszon a sofőrt és esetleg a haverjait leszámítva visszafogják magukat.
Mondjuk csak emiatt nem bejárni egy elég érdekes országot...
5/7 A kérdező kommentje:
A flixbus-on (Bp- Belgrád) nem hiszem, hogy durva lenne a helyzet, de utána valamelyik helyközi busszal Pozarevac-Kucevo-Majdnapek felé venném az irányt és azok már nem nemzetközi járatok, kvázi ott nincsenek szabályok (szerintem)
2022. jún. 7. 01:42
6/7 harebell válasza:
Helyközi buszokon azért én nem emlékszem, hogy bárki cigizett volna.
7/7 felkelhetetle válasza:
Buszon ma már senki nem dohányzik, de egy 10 évvel ezelőtt igen, viszont éttermekhez, szórakozóhelyekhez teljes mértékben, hozzátartozik a bagós közeg, bár ma már sok helyen szét választják és van nemdohányzó rész is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!