Kezdőoldal » Utazás » Európa » LONDONI MAGYAROK! Őszítén...

LONDONI MAGYAROK! Őszítén milyen az élet Londonban? Mit dolgoztok? Mióta vagytok kint? Megérte kimenni?

Figyelt kérdés
2010. szept. 17. 12:19
1 2
 11/17 vezerdinka ***** válasza:
88%
elolvastam az első 2-3 választ.... de nem volt kedvem tovább olvasni. most fogok először kimenni a párommal. viszünk annyi pénzt, hogy legyen időnk állást nézni (bár eleve állásinterjúra megyünk ki), van ismerős, aki segít, tudni kell melyik az a környék (nem a city), ahova érdemes menni. Tudok angolul (tolmácsoltam), mégsem mernék úgy kimenni, hogy ne járjam körbe 5milliószor a dolgokat. Igaza volt az egyik hozzászólónak: sok ember hatalmas álmokkal megy ki (nulla alappal), mégis pofára esik. Mellesleg ahhoz, hogy semmibe nézzenek, nem kell Londonba menni, elég Bp-re. Voltam ott is, nem mennék még1x.. de vannak Pestnek is szebb/olcsóbb részei. Azt mondom, mindenhol lehet spórolni. Aki itt nem tud, az ott sem fog, és fordítva. Azzal tisztában vagyok, hogy kint cigizni és piálni ne akarjon senki, és a szolgáltatások is marha drágák, de baromi nagy tévhit, hogy Anglia sokkal drágább, mint Magyarország. Bp-en sem vásárolnék egy Parlament közelében lévő csemegében:) Ergo: sehol nem fonják kolbászból a kerítést. Nem tipikus magyarként kell kimenni (értem itt azt, aki elvárja, hogy mindenki hozzá igazodjon), hanem szorgalmas magyarként és ennyi. Ja.. és több lábon kell állni:)
2010. szept. 29. 21:42
 12/17 anonim ***** válasza:
86%
Tipikus magyarok! Semmi nem tetszik soha, nem is erdemeltek jobb lehetosegeket magyarorszagon....mindenhol ez nyilvanul meg a magyaroknal, pedig en pestet nagyon szeretem es az egyik kedvenc helyem a vilagon de a magyarokrol a velemenyem sajnos nem jo....London nagyon szep hely, nehez az elet (mashol sem konnyu) de ha dolgozol tobb penzed megmarad mint itthon!
2013. ápr. 9. 23:14
 13/17 anonim ***** válasza:
70%
Utolso vagyok :D elottem levovel egyeteretek tobb labon kell allni! es nem mindig a rosszat nezni!!!!1
2013. ápr. 9. 23:16
 14/17 anonim ***** válasza:
Akiknek nem tetszik London, azok általában az aljamunkát végzők, akik nem beszélik jól a nyelvet és London koszos bevándorlónegyedeiben (jellemzően Tottenham, East Ham, Stratford, Leyton, Peckham, Lewisham) élnek 6-7 lakótárssal.
2015. dec. 10. 12:49
 15/17 anonim válasza:

Véletlen akadtam a kérdésre. Ha még valakinek hasznos lehet, hozzám hasonlóan idetéved ... :-)

1 éve élek itt, nem alja munkát végzek, a 2. zónában lakom (központ) .....a tömör gyönyör igazság (és FIGYELEM ez a kommentek elküldése után 5-6 évvel csak rosszabb lett !!):

"London undorító egy város. Bűz, mocsok, szemét széthányva az utcán.. Teljes ellentéte annak mint amit a filmekben látsz. Előbb fogsz magyar szavakat hallani mint angolt. Angolok szinte egyáltalán nem laknak Londonban. Itt csak magadra számíthatsz, mert a túlélésért megy a küzdelem, senkit nem fog érdekelni, hogy nincs mit enni. Az életem új értelmet nyert amikor lejöttünk a kompról a franciáknál.. Biztos nem mennék 1500km-re dolgozni többet. Ausztriában is 1000EUR a minimálbér, itt van egy köpésre ha nem tetszik hazajöhetsz. 1200EURt kap egy mosogató, mondjuk 6*9 órában. De szállást adnak, kaját fizetnek. Amit itt keresel, 100%-ban félre tudod tenni. Soha többé Anglia, nekem rémálom volt!!

Angliában te éppen úgy senki vagy, mint az arabok, a feketék, mindenki más, aki nem angol. Bennük van a gyarmati gőg a mai napig, alsóbbrendűnek tekintenek. Mehetsz mosogatni étteremben, napi 10-12 órában, lehetsz ágyrajáró, este az utcán kirabolnak. London büdös és koszos, nagy a tömeg, angolok alig laknak benne, a külvárosokból járnak be dolgozni.

Abban egyetértek a többiekkel, hogy ez egy koszos, büdös város, amire mindent lehet mondani csak azt nem, hogy szép. Nagyon drága... sőt! R.hadt drága."

2015. dec. 18. 12:59
 16/17 anonim ***** válasza:

London nem való mindenkinek. Annak, aki nem élt soha életében nagyvárosban, annak London óriási megpróbáltatás.

Nem lehet elvárni egy 10 milliós világvárostól hogy patika tisztaság legyen, elég nehéz megoldani. Az sem meglepő, hogy egy ilyen hatalmas városban mindennaposak a dúgók. A város nagyon drága, de felesleges magyar árakhoz hasonlítani.

Én úgy gondolom, hogy pl. itthon is szinte a túlélésért dolgoznak sokan. Budapestnek is vannak koszos, szemetes részei, elég csak éjszaka a Deák téren végig sétálni, hogy mekkora szemetet hagynak ott. Itthon sem fog senkit érdekelni, ha nincs mit enned, sőt itthon teljes értékű magyarként nem becsülnek meg, míg Londonban többre is viheti az ember, HA (és itt vana lényeg) tényleg beszéli a nyelvet és van szakmája.

Máskülönben aki a semmiért várja az Eldorádót annak óriási csalódás lesz. De azoktól kérem, ne vezessék félre azokat, akik kimennének.

2015. dec. 18. 17:54
 17/17 anonim ***** válasza:

Még annyival folytatnám, hogy - valaki már leírta - aki itthon nem tudott spórolni, azt kint sem fog tudni, ha csak nem embereli meg magát.

Cigit az elvből el kell felejteni, mert iszonyatosan drága. Egy üveg Lidl, Aldi-s bor még belefér.

2015. dec. 18. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!