Létezhet hogy Dublin az EU legdrágább városa? Tényleg skandináv árszint? Turisztikailag megéri elmenni oda?
Laktam ott es majdhogynem konkural Zurichhel vagy Osloval.
Kaja picit olcsobb, de minden mas pusztitó áron van
Én már 2017-ben is ledobtam a bringalácot. Hátizsákosként vacak desztináció, mert nem igazán biznisz, vadászni kellett a normális hostelt. Néhány pubra emlékszem, hogy jó áron adtak ilyen menüket, hogy valami főétel és egy korsó sör, azok még úgy megérték. De az, hogy bemegy az ember a boltba, hogy akkor fölkészül magának és két napnyi kaja (SEMMI LUXUS) annyiba kerül, amennyiből DK-Ázsiában egy hétig tömöd magad mindenféle friss, egzotikus kajával, az hidegzuhanykért ért.
Nem lett a kedvenc helyem. Egyszer kibírtam, viszont akkor már inkább Skócia és azok a csodás-borongós várak és kastélyok, tavak.
Dublinban élek.Írország drága, lakáskrízis van. Turistaként viszont más.
Az élelmiszer szerintem egyáltalán nem drága itt, a lakhatás annál inkább. Wicklow, Galway, Mayo, Donegal, illetve Howth, Killarney a legfelkapottabb célpontok, no meg persze a Wild Atlantic Way.
Átlagosan egy pint Guinness €6-8,50 között mozog, értelemszerűen a Temple Bar túrista lehúzó, kerülni kell.
A múzeumok ingyenesek, sok ingyenes kultúrális program van, ami szerintem tök korrekt. A Phoenix Park is megér egy fél napot, ott van az állatkert is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!