Csehországba milyen beutazási szabályok vannak most? Lentebb bővebben!
Két hét múlva szeretnénk Prágába utazni, azonban a neten két különböző beutazasi szabályt találtam.
1: Azonban azoknak, akik az alábbi feltételek egyikének megfelelnek, nem szükséges tesztet készíttetniük:
-akik már mind a három oltást megkapták (Janssen oltás esetén két oltás),
-akik két oltást kaptak (a második oltás felvétele (+14 nap) után 270 napig) (Janssen esetén egy oltás).
2:Tömegközlekedéssel utazóknak igazolni kell, hogy a beutazó személy háromszor vagy legalább 14 nappal korábban kétszer be van oltva (Jansen esetében egyszer illetve kétszer).
Na most akkor melyik az igaz?
Két oltásunk van (Pfizer), májusi az egyikünknek, októberi a másikunknak a második oltása.
Az első szabály szerint az októberi oltás még érvényes, hisz nem telt el a 270 nap, de a masodik szabályban ez a 270 nap nem szerepel.
Pcr teszt a fentiek függvényében kell mind kettőnknek vagy csak nekem, mivel a második oltásom májusi??
EÉn nem tudom kik azok akik napi szinten kiírják ezeket a barom oltásos trollkérdéseket.
Cseheknél is el van törölve minden,ha van egyáltalán valamelyik határátkelőn ott őr az is csak sima antigéntesztet kér,ha nincs teszted határállomásoknál van antigénteszt mintvétel10 euro kb,és pár perc alatt megcsinálják azt bemutatod az őrnek.de mégegyszer,eu belső határain én már két hónapja ellenőrzést se láttam.orszàgban meg semmi nem kell bárhova lehet menni nem kell mutogatni semmit.
Első te jártál Csehországban mostanában?
Mert ezt tapasztaltam amúgy én is, egy hete voltunk ott és nem kérték sehol az oltási papírt, sem (vasúti) határon, sem vonaton vagy városi tömegközlekedésen, de én is a három oltásos szabályról tudtam.
Köszönöm a válaszokat!
Mi is vonattal mennénk és úgy látom, hogy ebben az esetben ki kell tölteni a beutazási formanyomtatványt.
#2: ez ti kitöltöttétek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!