Kezdőoldal » Utazás » Európa » Nemzetközi viszonylatban...

Nemzetközi viszonylatban vonaton igénybe tudom venni az egészségügyieknek járó utazási kedvezményt?

Figyelt kérdés
Mondjuk Budapest-Bécs viszonylaton megtehetem azt, hogy Hegyeshalomig ingyen utazom és csak onnan veszek pénzért jegyet Bécsig? Belföldön a vészhelyzet alatt ingyen utazom. Vagy nemzetközi vonaton ez nem érvényes? És csak úgy tudnék menni, hogy egy belföldi vonattal elmegyek Hegyeshalomig ingyen és ott szállnék át a nemzetközi járatra?
2022. jan. 12. 17:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Megteheted, de lehet, hogy a külön Hhalom-Bécs jegy alig lesz olcsóbb, mint egy teljesárú bp-Bécs jegy.

Na gyorsan rá is kukkantottam. 9 - 11.5 EUR a jegy Hhalom-Bécs viszonylatra.

Ehhez képest egy teljes árú Bécs-Budapest 13 EUR-ért is van már....

2022. jan. 12. 18:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Hát sokat nem nyersz, de igen.
2022. jan. 12. 18:41
 3/3 anonim ***** válasza:

[link]

"korlátlan díjmentes utazási lehetőség van érvényben, azaz a MÁV-START, a MÁV-HÉV, a Volánbusz és a GYSEV járatait ingyenesen használhatják"

Szerintem jobban jársz, ha 13 EUR-ért felülsz egy Railjetre, és átszállás nélkül, európai módon, kényelmesen utazol végig. :)

2022. jan. 12. 18:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!