Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyek azok a látnivalók,...

Melyek azok a látnivalók, amelyeket életünk első erdélyi útján véletlenül sem szabad kihagyni?

Figyelt kérdés

2022. jan. 2. 13:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Fogarasi-havasok, Békás-szoros, Gyilkos-tó, Békási-tó, Parajdi sóbánya, Szent Anna-tó (medvét is lehet ott nézni 😂), Hunyadi-vár, és ez csak pár hely.
2022. jan. 2. 14:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A természeti szépségek közül a Békás szoros, a Tordai-hasadék, Transz fogarasi út, Szent-Anna tó, Gyilkos tó, Medve tó,. A kulturális értékek között, a várak, kastélyok, templomok és a történelmi városok: törcsvári kastély,Barcarozsnyó, Segesvár, Nagyszeben, Brassó, Vajdahunyad, Gyulafehérvár, Kolozsvár, Nagyvárad, Arad, Temesvár, Marosvásárhely és még temérdek kisebb nagyobb település, kastély, vár, egyéb érdekesség, mint pl.:Torockó, Siklód.
2022. jan. 2. 14:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Erdély annyira bővelkedik természeti csodákban, épített érdekességekben, hogy nem nagyon tudsz melléfogni.
2022. jan. 2. 15:12
 4/7 anonim ***** válasza:
1-2: szerintetek ezek reálisan hány napba férnek bele (kocsival)? Sose voltam Erdélyben, tervben van, de akkora távolságok vannak országon belül, hogy nem tudom mi férne bele egy hétbe.
2022. jan. 2. 23:25
 5/7 anonim válasza:

Nagyvárad-Kolozsvár-Torda (sóbánya)-Marosvásárhely-Szováta(Medve tó)-Parajd-Gyergyószentmiklós-Békás-szoros/Gyilkos tó keleti irányba, onnan lefele Csíkszereda/Csíksomlyó-onnan nyugatra Székelyudvarhely-Segesvár-Medgyes-Gyulafehérvár-Déva-Vajdahunyad- Arad Ez egy standard útvonal.

Persze lehet kitérőket tenni: pl. Csíkszeredától Gyimesbükk felé az ezeréves határra. Vagy Észak-Erdéky Nagybánya felé st. Csak erdélyi útra számolj 1000 km-t.

2022. jan. 8. 18:15
 6/7 Paczalos István ***** válasza:

Szerintem érdemes elmenni Székelyudvarhelyig, és ott megszállni. 1 hétre való látnivalót találsz ott, és a környékén.

Én momentán Farkaslakán szálltam meg, és onnan mentünk mindenfelé, annyi, hoogy a házigazda egyetemista lányát felfogadtuk idegenvezetőnek, és a házigazda is segített, hogy mit nézzünk meg.

Annyira nem ismert, de ott van a Jézus kilátó, ami kimondottan szép, meg lehet nézni, hogy készül a faszén, épp mikor ott voltunk akkor kezdtek összerakni egy boksát.

Különben a legegyszerűbb azt csinálnod, hogy rákeresel arra a tájegységre, ahova menni készülsz. pl. Hargita turizmus, Brassó látnivaló, stb.

2022. jan. 9. 09:04
 7/7 anonim válasza:
Oszinten, a Hargitan belul mindent tudok ajanlani. Ha elmesz Csikborzsovaba/Csikszentmiklosra, gyonyoru a kilatas, meg ugy is, ha hegyre se mesz. Csiksomlyo ugyan ez
2022. febr. 20. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!