Melyek azok a látnivalók, amelyeket életünk első erdélyi útján véletlenül sem szabad kihagyni?
Nagyvárad-Kolozsvár-Torda (sóbánya)-Marosvásárhely-Szováta(Medve tó)-Parajd-Gyergyószentmiklós-Békás-szoros/Gyilkos tó keleti irányba, onnan lefele Csíkszereda/Csíksomlyó-onnan nyugatra Székelyudvarhely-Segesvár-Medgyes-Gyulafehérvár-Déva-Vajdahunyad- Arad Ez egy standard útvonal.
Persze lehet kitérőket tenni: pl. Csíkszeredától Gyimesbükk felé az ezeréves határra. Vagy Észak-Erdéky Nagybánya felé st. Csak erdélyi útra számolj 1000 km-t.
Szerintem érdemes elmenni Székelyudvarhelyig, és ott megszállni. 1 hétre való látnivalót találsz ott, és a környékén.
Én momentán Farkaslakán szálltam meg, és onnan mentünk mindenfelé, annyi, hoogy a házigazda egyetemista lányát felfogadtuk idegenvezetőnek, és a házigazda is segített, hogy mit nézzünk meg.
Annyira nem ismert, de ott van a Jézus kilátó, ami kimondottan szép, meg lehet nézni, hogy készül a faszén, épp mikor ott voltunk akkor kezdtek összerakni egy boksát.
Különben a legegyszerűbb azt csinálnod, hogy rákeresel arra a tájegységre, ahova menni készülsz. pl. Hargita turizmus, Brassó látnivaló, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!