Ausztria, Linz vonattal, BP-ről. Mit kell tennem? Hogy működik ez? Lent a részletek!
31.-én utaznék vonattal Linz-be. Utána néztem a Keletiből indul 04:04 perc, szerintem nem sok. Az lenne a kérdésem, hogy védettségi illetve, ha nincs akkor 72 óránál nem régebbi PCR-teszt kell?
Ezt ki ellenőrizni? A személyimet hol kérik el? Bocsi, külföldre sosem utaztam vonattal, nem tudom, hogy működik. Addig jutottam el, hogy online megvegyem a jegyet. :D :D
Köszi a válaszokat!
Konzuli szolgalat weboldalan a legfrissebb infó.
A hataron ellenőriznek, már győrben felszállnak a határőrök.
Konzuli szolgálat honlapján olvashatók az aktuális helyzet, de be is másolom a lényeges részt:
"Felhívjuk figyelmüket, hogy 2021. december 20-tól az alábbi, szigorúbb beutazási szabályok érvényesek Ausztriába történő beutazáskor. A karanténmentes beutazás azok számára lehetséges:
akik rendelkeznek két oltásról szóló oltási igazolással, vagy 180 napnál nem régebbi gyógyultsági igazolással ÉS 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel, vagy
rendelkeznek három oltásról szóló oltási igazolással.
A beutazáshoz elfogadott oltások: Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson (Janssen), Moderna, Sinopharm, Sinovac, Covishield, Covaxin, Covovax, Novavax.
Amennyiben nem áll rendelkezésre negatív PCR teszteredmény, a beutazó számára kötelező a regisztráció és haladéktalanul karanténba kerül. A karantén alól a beutazó mentesül, amint a negatív PCR teszteredménye rendelkezésre áll. Az oltással nem rendelkezők számára szintén kötelező a regisztráció, valamint 10 napos karanténba kerülnek, melyet legkorábban 5 nap múlva, negatív PCR teszt igazolásával fejezhetnek be."
Az ellenőrzés meg úgy megy általában, hogy a határ előtti utolsó állomásnál felszállnak a határőrök és végigjárják a vonatot.
Védettségi igazolvány senkit nem fog érdekelni. Vidd a QR-kódot, amin az oltás van + friss PCR és FFP2-es maszk.
Anélkül mindenképp karantén.
Én, 31.-én utaznék és 2.-àn jönnék is haza. Ilyenkor mi a helyzet a karanténnal?
Nővéreknek utaznék, akinek oltásija nincs, PCR-tesztet csinàltatnànk, nekem van védettségű igazolvànyom, akkor is kell a PCR?
5. Miert nem olvasod el amit beidezett a #2, kommentelő??
Minden le van írva.
Bocsi, elírta a mobilon sok helyen.
*Nővéremmel
*Vêdettségi
En 24-en jottem Ausztriaba vonattal, nem volt ellenorzes. A beutazas megengedett, de karantenba kerultok, de mivel haza is mentek mar a 3.napon,igy addig nem hagyhatjatok el a lakast.
Ha rokonhoz mentek akkor toltsetek ki csaladi ingazos papirt, ha kerdezik, azt mondjatok hogy havonta egyszer utaztok minimum. Az ingazokra a 3G ervenyes, tehat sima pcr is eleg+ingazos papir.
Nem ingazokent ket nyugati vagy kinai oltas+ pcr, 3 nyugati oltas (vagy ketto kinai es egy Janssen) vagy gyogyultsagrol igazolas+pcr a karanten nelkuli beutazas feltetele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!