20:40 keleti Indul,vonatom svajcba,vonaton lehet dohanyozni? Vagy van füst jelzö?
"de vannak a hires magyar vonatok azon csak nincs riaszto"
Igazad van, más utasok tüdeje nyugodtan rohadjon le miattad...
""de vannak a hires magyar vonatok azon csak nincs riaszto"
Igazad van, más utasok tüdeje nyugodtan rohadjon le miattad..."
Pontosan!!
Beteg voltam a tüdőmmel, pár hónapja jöttem ki a kórházból, s a vonaton az előttem ülő utas kiment a WC-be dohányozni.
Amikor visszaért, olyan bagószag áradt belőle a hirtelen, gyorsan elszívott cigitől, hogy szabályosan fuldokló rohamot kaptam.
És még én voltam a "rossz", mert köhögtem, mint az állat.
Szerintem kérdezd meg a jegyvizsgálótól, hogy van-e dohányzásra alkalmas hely. Ha lehet, akkor dohányzás után a többi utas érdekében ne siess vissza a helyedre, hanem szellőztesd ki magad. Sokat vonatoztam ezzel az éjszakai járattal Zürich és Budapest-keleti között, sört is lehetett venni a kalauzfülkében, persze csak mértékletesen.
Egyébként a 2 és a 3 ágyas fülkékben nagyon jót lehet aludni. A 6 ágyasnál volt, hogy ki se fértünk a sok óriási bőröndtől (ráadásul a 4 és 6 ágyasban 230-as konnektor sem volt).
Nekem sok esetben, amikor rövid látogatásra jöttem haza, csak kézipoggyásszal (kis hátizsák+laptoptáska), akkor olcsóbb és gyorsabb volt a repülő+busz kombináció. Repültem Milánóig, majd onnan flixbusszal buszoztam Zürichbe. Visszafelé ugyanez fordított sorrendben. A Debrecen-Milánó (Bergamo) repülőjárat volt a legolcsóbb. Persze az árak azóta változtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!