Kezdőoldal » Utazás » Európa » Németországban iskolás gyerekk...

Németországban iskolás gyerekkel, de hogy?

Figyelt kérdés

Sziasztok!A férjem már kint dolgozik fél éve németországban, és ha minden úgy alakul jövőre költöznénk ki. Egy lányunk van aki most kezdte itthon az első osztályt. Megakarjuk várni ezt az évet míg itt megtanul irni, olvasni a gyerkőc. Az lenne a kérdésem, hogy gyerek mellett németországban , hogy oldjátok meg azt, hogy mind2 szülő tudjon dolgozni?Ott ugye nem lesz segítség, nagyszülők, rokonok. Én sem akarok otthon tétlenkedni, mindenképpen dolgozni szeretnék odakint ha oda jutunk. Targoncás jogosítványom van, illetve kb. A2-B1 es nyelvtudásra tippelnél, ezt azért mondom így mert még anyanyelvű némettel sosem kommunikáltam.

Köszönöm ha irsz! :)

2021. szept. 1. 11:52
 1/6 anonim ***** válasza:
15%
Egy 2.-os már nem olyan kicsi, hogy ne tudjon egyedül hazamenni (ha nem nagy városról van szó), és elülni otthon pár órát egyedül.
2021. szept. 1. 11:59
 2/6 A kérdező kommentje:
Tény, hogy nem olyan kicsi! Viszont egy idegen országban, idegen városban én nem engedném, hogy egyedül mászkáljon.Mellesleg ha bármi történik, még a nyelvet sem tudja, hogy ha kell segítséget kérjen.
2021. szept. 1. 12:31
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Van (Hort) = napközi illetve te is tudsz részmunkaidős állást keresni.
2021. szept. 1. 15:33
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is, igen sok szülönek MO-on sincs semmiféle segítsége, mégis meg tudják oldani.

Másodszor szerintem - saját tapasztalat - a gyereknek nagyon nem jó, ha MO-on tanul írni, Németországban ugyanis teljesen más formájú betüket használnak, újra kell mindegyiket tanulnia. (Tudom, hogy ELVILEG ugyanolyan, a gyakorlatban viszont egész más)

Ugyanígy az olvasással is csak baja lesz, és sem magyar, sem nénet szöveget nem fog tudni rendesen olvasni sokáig.

Harmadszor, ha itt tanulna mindjárt írni-olvasni, sokkal kevesebb nehézsége lenne az iskolában, és késöbb, 10 éves kor után könynen meg tudna tanulni magyarul írni meg olvasni is.

Negyedszer, itt, Németországban is van lehetöség a gyerekek délutáni felühgyeletére, ugyanúgy, mint MO-on.

2021. szept. 1. 16:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a sztoriban az a gáz hogy te is csak makogsz németül gondolom a férjed is akkor ki fog segíteni a gyereknek a felzárkózában/tanulásban? Ez azért mindig egy necces dolog.
2021. szept. 1. 17:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát azért a gyerek még elég kicsi, szerintem amiatt nem kell aggódni, hogy ne tanulná meg jól a nyelvet, bár tény, hogy kell egy kis idő. Valószínűleg így is- úgy is évet kell ismételnie, amivel jobban is jár, mert Németországban sajna már negyedik osztályban beosztják a gyerekeket gimnáziumba, sima középbe vagy még "lejjebb" ahonnan sajnos nehéz kitörni. És bevándorló gyerekek akik nem beszélik a nyelvet eléggé megszívják ezt a beosztást, ritkán kerülnek gimnáziumba. Szóval mindenképp ismételje meg az elsőt.

Egyébként ugyebár azt sose lehet tudni előre, hogy a gyereknek fog-e kelleni segítség de azért abba gondolj bele, hogy rengeteg gyerek van Németországban akinek a szülei nem beszélnek németül.

Nőként nyelvtudás nélkül nem annyira egyszerű elhelyezkedni, bár neked van valamennyi nyelvtudásod és szerintem a targoncás végzettség is jól jöhet. Alapvetően Németországban nem ritka a részmunkaidő nőknél. Meg van bébiszitter, talán még magyart is találsz.

2021. szept. 1. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!