Kezdőoldal » Utazás » Európa » Orvosként Dániába vagy Holland...

Orvosként Dániába vagy Hollandiába költözzek ki?

Figyelt kérdés
Gimis vagyok,de tételezzük fel, hogy felevesznek a Semmelweisre, aztán 6 év alatt el is végzem. Utána ledolgozom az állami ösztöndíj miatti éveket. Majd kiköltöznék Dániába vagy Hollandiába. Azt szeretném kérdezni, hogy hova lenne érdemesebb költözni. Mindenféle szempontokat írjatokat: sport eredmények, egézségügy fejlettségi szint, fizetések, lakás árak, nyelv nehézség. Nem a magyar eü.- gyel vannak gondjaim nem is a politikával nem a kormányzással csak engem ez vonz

2021. aug. 28. 10:37
 1/10 anonim válasza:
100%
Mivel amiről beszélsz, az még tizenévek múlva esedékes, ha esedékes lesz, így nem lehet válaszolni. Most inkább Dániába.
2021. aug. 28. 10:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt megveszed a repjegyedet, előbb vegyenek fel, és végezd is el!
2021. aug. 28. 10:53
 3/10 anonim ***** válasza:
5%

sport eredmények? miről beszélsz?

az meg sem fordult a fejedben, hogy ha már az állam és a magyar nép eltartott és oktatott téged, akkor esetleg te ittmaradj ée visszaadj ebbőo valamit a jövő generációinak?

ja persze gondolom gyereket sem vállalnám, mert minek, jöjjenek inkább a migránsok meg legyen mindenki homoszexúális mint a fejlett Hollandiaban....

2021. aug. 28. 12:00
 4/10 anonim ***** válasza:
93%

"meg legyen mindenki homoszexúális mint a fejlett Hollandiaban...."

Na pont a hozzád hasonlók miatt tart itt ez az ország.

Neked találták ki az emojis fidesz propaganda plakátokat is.

2021. aug. 28. 12:04
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én Hollandiát mondanám. Az emberek kevésbé ridegek és zárkózottak mint Dániában, és Európa sok nagyvárosa, és sok látnivaló közel van, könnyen elérhető.

Az időjárás kB hasonló, ahogy hasonlóan fejlettebbek mint Magyarország.

#3 a kérdező világosan leirta hogy az állami ösztöndíjas éveket ledolgozza. Ez teljesen világosan azt jelenti, hogy visszaad abból, amibe az egyetemi oktatása került. Az általános és középiskolai oktatása pedig törvényileg volt kötelező, így gyakorlatilag az állam kötelezte magát, hogy taníttassa a kérdezőt, de ez nem a kérdező dolga.

2021. aug. 28. 12:33
 6/10 anonim ***** válasza:
33%
Dániánál unalmasabb és túlértékeltebb ország kevés van Európában. Egyértelműen Hollandia.
2021. aug. 28. 14:33
 7/10 A kérdező kommentje:
#3 én is így vagyok vele inkább 4-5 gyerekem is lesz minthogy migránsok jöjjenek. Nem akarok kimenni csak érdeklődtem, hogy kinek mi a véleménye! Egyébként meg csak akkor mennék ki ha már ledolgoztam azt a 6 évet ameddig tanultam
2021. aug. 28. 17:34
 8/10 anonim ***** válasza:
88%

"az állam és a magyar nép eltartott és oktatott téged"

Ja, az a magyar állam aminek a gazdaságát a nyugati cégek működtetik az olcsó munkaerőért.

2021. aug. 28. 17:46
 9/10 anonim ***** válasza:
95%

"Gimis vagyok,de tételezzük fel, hogy felevesznek a Semmelweisre, aztán 6 év alatt el is végzem. Utána ledolgozom az állami ösztöndíj miatti éveket."

Először talán az alapokkal legyél tisztában. Nem egyből egyetem után kell ledolgozni az éveket, hanem a végzés utáni 20 éven belül. Karriergyilkos marhaság lenne a fiatalkori éveidet ilyen hülyeségre pazarolni ahelyett, hogy egyből mennél, és aztán amikor negyvenpárévesen jelentkeznek, hogy heló, akkor az addigra összegyűjtött megtakarításaidból röhögve utalod egy összegben a tandíjat.

De mivel úgyis csak álmodozol, így felesleges ezen rugózni. Talán először vegyenek fel és menj is át mondjuk az összes vizsgádon legalább harmadév végéig, mielőtt felmerül a költözés gondolata benned.

2021. aug. 29. 01:50
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Dánia jó választás lehet, de én személy szerint Svédországba mennék. A világon a legboldogabb emberek Finnországban laknak, de hasonló a környezet és fejlettség az összes skandináv államban. A boldogságukban az ingyenes egészségügy és az ingyenes felsőoktatás is benne van. Északabbra vannak tőlünk, ami ugyan ad egy kis "bekuckózást" és nem annyira imádják az állandó ismerkedést, de éppen ez a szépsége, ha nem akarod, hogy állandóan átjáróház legyen a lakásod. Persze ha áttöröd a jeget, akkor barátságosak és jó fej emberek ők is. Svédországban elég magas az adó, viszont az emberek azt vallják, hogy megéri, mert visszakapják minden szinten. Angliából nézve a lakások nagyobbak és sokkal olcsóbbak, nagyobb kertekkel. Míg a finn nyelv nekem nem annyira jött be, a svéd annál inkább. Hasonlít a dánra, meg is értik valamennyire egymást (ha jól tudom). Bár mindenhol elboldogulsz az angollal, egy munkahelyhez kötelező, hogy beszélj az adott nyelven. Ebből a szempontból viszont régebben olvastam, hogy a norvégok nyelvi képzést tartottak az új orvosoknak és ha haladsz a korral, akkor tudod, hogy az az ország jó pár évvel előrébb tart, mint Európa. Magas a bér, magasak a költségek is, viszont az egyik legjobb életük van, amit el tudsz képzelni. Jó, van akinek ez a pálmafás tengerpart, de életszínvonalra értem. Nem beszélve a tájról, ami a világon a legszebb! Szerintem ne ragadj le 1-2 országnál. Nézzél videókat, beszámolókat, összehasonlításokat a Youtube-on. 10 év alatt csak eldöntöd, hogy melyik lesz a legjobb. Én magam Svédországban és Finnországban is jártam (évtizedekkel ezelőtt sajnos), de még nem voltam Dániában és Norvégiában, Hollandián csak átutaztam.
2021. aug. 30. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!