Amikor átlépjük a határt akár uniós országból uniósba vagy uniósból nem uniósba, vagy nem uniósból uniósba az bekerül valamilyen adatrendszerbe?
Már elve a telefonos szolgáltatód rendszere is folyamatosan nyomon követ.
A határ átlépésénél értesítést is küld.
Ezt a hatóságok természetesen lekérhetik, de ha nem csinálsz zűrt, nem lesz rá okuk.
(Az útközben lévő több ezer köztéri kameráról se feledkezzünk meg, mellyek mindent rögzítenek.)
Valószínűleg nem fognak rájönni. Soha.
De nekem ez már annyira nevetséges, hogy a magyar ember ott próbál csalni, ahol csak tud.
Attól még, hogy szerencséd volt, és a kutya sem nézett semmit, ez bizony csalás. Nem tudom, hogy Németországon belül hova mentél, de engem a müncheni reptéren ellenőriztek. Kétszer is voltam, mindkettőször volt ellenőrzés.
Azt meg senki nem mondta, hogy ülj otthon bezárkózva, úgy is el lehet, hogy bevallod, hogy hol tartózkodtál ténylegesen. Családi helyzetemből adódóan folyamatosan repülgettem nyáron, mindig felsoroltam azokat az országokat, ahol voltam (már ha kellett), és lám, nem történt semmi. :)
A baj ezzel az kérdező, hogy az nem mentség a te csalásodra, hogy más is csal. Ennyi erővel miért vetted fel a védőoltást, hiszen eddig nem fertőződtél meg, szóval nem is fogsz. Így is lehetne gondolkodni, bár szerintem sokkal többen meghaltak volna a vírustól, mint az eddigi nem kevéske.
Én a 25K eurót nem merném bekockáztatni. A börtönt végképp nem. Függetlenül attól, hogy te leírtad a nagy "szigort" a reptéren. Ha hozzád menne valaki látogatóba, egy olyan országból amit te is leírtál, mint veszélyes területet, akkor szerintem te is szeretnéd tudni, hogy kell-e félni a fertőzés kockázatától vagy sem. Ha behazudná, hogy ő nem volt sehol, közbe meg ugye volt, akkor szerintem kiakadnál, hogy miért meri venni a bátorságot arra, hogy mások életét veszélyeztesse. Már így utólag akár mindegy is lehet. De érdemes lenne a hozzáálláson változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!