Olaszországban mennyire nézik a vakcina típusát a green pass-on?
Én július végén voltam kinn, Lignanoban, az olasz tengerparton. Mivel nekünk egy magyar barátunknak régebben volt ott hajója az egyik ottani kikötőben, Aprilia Marittimában, ezért ennek a barátunknak az egyik régi jó, osztrák barátjánál laktunk a kikötőben, egy általa rendszeresen kiadott (és gondolom, Olaszországban adózott) családi házban.
Tőlünk július végén ő megkérdezte, hogy milyen vakcinát kaptunk, és mondtuk, hogy Pfizer, és bemondásra elfogadta. Éttermekben nem kérdeztek soha sehol semmit, sem a kikötőben, Aprilia Marittimában, sem Lignano népszerű negyedeiben: Lignano Sabbiadoron, illetve Lignano Pinetán.
Mondjuk én duplán szerencsés vagyok, egyrészt mert kaptam vagy 50 db tesztet ingyen baráttól, aki eü-ben dolgozik, másrészt pedig azért is , mert Pfizerrel lettem oltva.
Olaszországon belül hova mész? A palermói repülőtéren semmit, ismétlem, semmit nem néznek. Kisétálsz és kész. Mondjuk ez valahol elég szomorú, de ez van. De itt egész Szicíliában elég lazán veszik ezt a vírust, eddig egyedül a palermói katedrálisban kértek tőlem green pass-t, pedig bejártam már a sziget felét.QR-kódot nekem nem olvastak.
Egyébként a keleti vakcinát nem fogadnál el, de mint látod, a napfényes Szicílián senkit nem izgat az oltás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!