Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen a hataratkeles busszal?

Milyen a hataratkeles busszal?

Figyelt kérdés
Megyek Gorogorszagba Szerbia/Eszak-Macedonia utvonalon. Mennyire szigoru a hatarellenorzes? Hogy nez ki ez az egesz? A buszon kell maradni, vagy le kell szallni? A csomagokat kinyittatjak?

2021. aug. 18. 15:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Le kell szállni a buszról, át kell menni egy épületen, ahol ellenőrzik az úti okmányaid. Magyar állampolgárként Szerbia területére beléphetsz személyivel, Észak-Macedóniáról nincs infóm. Nekünk nem néztek bele a csomagba, ha vámolni valód van, azt alapesetben neked önként jelezni kell, szúrópróbaszerűen ellenőrizhetik.
2021. aug. 18. 15:57
 2/3 anonim ***** válasza:

Én koszovói járatokkal jöttem, mentem Röszkénél és borzasztó bunkók voltak a magyarok és a szerbek is.

A szerbek egy kilépésnél úgy nézték meg a cuccainkat, hogy ott se voltunk, felmentek a buszra míg mi lent vártunk és szétdobálták a szXrjaimat.

A magyarok 4-5 órát várattak mostanában többször nyáron, szerintem csak azért, hogy kiXXsszanak velünk. Biztos azért csinálták részben, mert ablánokkal utaztam, de ugye, ha egy lengyel busz kerül mögénk, az ugyanúgy vár. Egész egyszerűen Röszke a legundorítóbb határ mostanság, a kb. 100 közül, amit életemben láttam. Olyanok a magyarok, mint a szerbek voltak délen a koszovói háború után pár évvel. Gépfegyvert ugyan nem nagyon látni, de ugyanaz a bunkó gestapós stílus... ha már arra jársz üzenem nekik, hogy dögöljenek meg. (Én mindig félek megmondani, mert gondolom akkor a busz vár még két órát miattam.)

Igen, ez a magyar helyzet, legalább is nekem ezek voltak a tapasztalataim. Jó, hogy kérdezted.

2021. aug. 18. 16:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem sem pozitívak a röszkei es tompai élményeim, a kisebb határok jobbak, de ott meg nem nagyon van buszos átléptetés.
2021. aug. 18. 16:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!